千萬不要乘往堅尼地城的137號死亡電車 8 大結局

962 回覆
87 Like 6 Dislike

銅鑼灣商務
準備俾錢

多謝支持啊
希望你會鍾意小弟特別準備既chapters

睇晒喇 果然茹霜先係主角
夢巴個後記 幾個月前同而家睇 感覺好唔同
會跟住自身經歷而變化

可唔可以講下點唔同

我好鍾意茹霜架 佢唔發嬲嘅時候 少嘢講幾得意

幾個月前 工作唔係咁順利
覺得生活好壓逼
咁啱睇到篇後記 有幾段說話好觸動到我

“我們,曾是追尋夢想的人,所以都曾被離棄於孤雨裡。”

而家做緊呢行 雖然唔係最想做既野 但都叫係自己有興趣
但係理想同現實 永遠都有一段距離
我年資唔高 往往係工作崗位有好多掣肘 亦會經常覺得自己能力同經驗不足
都諗過自己係咪適合而家呢行 一直有轉行既念頭

“旅途中,我們都在尋覓著自己。”

但睇到呢句之後 我就諗
其實人生都不過係不斷咁摸索同嘗試既過程
邊一個行業都好 並冇話咩適合唔適合
既然都行左入黎 點解唔走埋落去

“孤獨,從不因被孤立,只是這裡並沒有你。“

雖然係我仲未係事業上搵到呢個”佢“
但唔代表"佢"唔會出現
或者 只係我未夠努力去搵
唔代表我要放棄

幾個月之後既今日
再睇返呢幾段說話 個感覺好奇妙
發現人做好多決定往往都係一念之差
我唔敢話你寫既文字影響左我好多
但的確提醒左我千辛萬苦入行既初衷
如果唔係呢一個衝擊
我好可能已經遞左信
變成平行世界既天翔

天翔呢個舉動 應該唔同人有唔同解讀 係好事黎
但對我黎講 佢就係做緊自己鍾意嘅嘢 留喺自己世界
巴打加油啊 一定會遇到呢個「佢」架 只要有信心 冇嘢係做唔到

其實結局係有啲似廿幾年前一套tvb劇,最後男主角入夢,唔走,因為鐘意夢裡面個世界多啲。

https://zh.m.wikipedia.org/zh-tw/%E6%A5%B5%E5%BA%A6%E7%A9%BA%E9%9D%88
今日唔得閒出去,聽日先買到喇

巴打近邊區 有d書局未上架 (尤其大眾)

灣仔三聯,今日去。

唔該曬

銅鑼灣商務
準備俾錢

多謝支持啊
希望你會鍾意小弟特別準備既chapters

睇晒喇 果然茹霜先係主角
夢巴個後記 幾個月前同而家睇 感覺好唔同
會跟住自身經歷而變化

可唔可以講下點唔同

我好鍾意茹霜架 佢唔發嬲嘅時候 少嘢講幾得意

幾個月前 工作唔係咁順利
覺得生活好壓逼
咁啱睇到篇後記 有幾段說話好觸動到我

“我們,曾是追尋夢想的人,所以都曾被離棄於孤雨裡。”

而家做緊呢行 雖然唔係最想做既野 但都叫係自己有興趣
但係理想同現實 永遠都有一段距離
我年資唔高 往往係工作崗位有好多掣肘 亦會經常覺得自己能力同經驗不足
都諗過自己係咪適合而家呢行 一直有轉行既念頭

“旅途中,我們都在尋覓著自己。”

但睇到呢句之後 我就諗
其實人生都不過係不斷咁摸索同嘗試既過程
邊一個行業都好 並冇話咩適合唔適合
既然都行左入黎 點解唔走埋落去

“孤獨,從不因被孤立,只是這裡並沒有你。“

雖然係我仲未係事業上搵到呢個”佢“
但唔代表"佢"唔會出現
或者 只係我未夠努力去搵
唔代表我要放棄

幾個月之後既今日
再睇返呢幾段說話 個感覺好奇妙
發現人做好多決定往往都係一念之差
我唔敢話你寫既文字影響左我好多
但的確提醒左我千辛萬苦入行既初衷
如果唔係呢一個衝擊
我好可能已經遞左信
變成平行世界既天翔

天翔呢個舉動 應該唔同人有唔同解讀 係好事黎
但對我黎講 佢就係做緊自己鍾意嘅嘢 留喺自己世界
巴打加油啊 一定會遇到呢個「佢」架 只要有信心 冇嘢係做唔到

其實結局係有啲似廿幾年前一套tvb劇,最後男主角入夢,唔走,因為鐘意夢裡面個世界多啲。

https://zh.m.wikipedia.org/zh-tw/%E6%A5%B5%E5%BA%A6%E7%A9%BA%E9%9D%88

原來tbb以前拍呢d劇

巴打
岩岩開始睇 不過好多都死左圖
岩岩開始睇 不過好多都死左圖

冇錯
多謝支持
通宵睇哂了
好睇既係 正評左
不過想問下 拍手女點解唔見左
第一次醒嗰時係電車樓梯見到嗰個係拍手女?定係霜茹?
嗰時點解會無啦啦暈左返返去夢境
同埋我覺得電車情節恐怖好多
醫院開始好似變左組隊打boss 無咩恐怖feel
巴打啲線索幾明顯 唔錯
正左
通宵睇哂了
好睇既係 正評左
巴打啲線索幾明顯 唔錯
正左

感謝支持
拍手女唔係茹霜,佢係一個重度感染者,後來係離開咗隧道,所以天翔冇發現佢
第一次暈,係畀突然出現既茹霜嚇暈,茹霜其實冇做D咩
感謝你喜歡電車呢part...我覺得係主觀的,或者說醫院、電車,係不同種類既恐怖
如果欣賞呢個故事,也不妨支持下小弟既實體書啊 ,有其他結局、茹霜結局、外傳等等的
通宵睇哂了
好睇既係 正評左
巴打啲線索幾明顯 唔錯
正左

感謝支持
拍手女唔係茹霜,佢係一個重度感染者,後來係離開咗隧道,所以天翔冇發現佢
感謝你喜歡電車呢part...我覺得係主觀的,或者說醫院、電車,係不同種類既恐怖
如果欣賞呢個故事,也不妨支持下小弟既實體書啊 ,有其他結局、茹霜結局、外傳等等的

thanks 訓醒再追23層先
如果都咁好睇 可以買本支持支持
通宵睇哂了
好睇既係 正評左
巴打啲線索幾明顯 唔錯
正左

感謝支持

thanks 訓醒再追23層先
如果都咁好睇 可以買本支持支持

多謝你
如果有興趣,也不妨睇下小弟一篇短篇同人文《我叫野比大雄,多啦A夢……在2秒前突然死了》:https://lihkg.com/thread/1820/page/1
感謝巴打通宵追故
《電車》番外篇開咗Post啦,會即刻up3個Chapter,希望大家去畀個正皮支持下
https://lihkg.com/thread/246055/page/1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞