[Switch] 劇透討論請用五重引用(見#1) | FIRE EMBLEM 風花雪月 討論區 (7)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
150hr 爆左紅黃藍線
劇情黎講鍾意藍>黃>紅
打埋剩底嗰條就搞掂
前日困難mode打,佢得15lv...比人一hit 殺,打得嬲。
一開波用白毛傳個人去用鐵壁先,之後就輕鬆ko

不過有強迫症,次次打魔物都要打爆曬佢d 甲先殺佢
紅花尾關例外
外傳任有兩個人既話係咪是但收到一個就做到
幾時先更新更高難度,挑戰性唔多
最後邊嗰都唔揀咪仲慘
散步做啲咩最抵

我宜家有5點
合唱
食飯
格劍大會
搵1個老師研習

好似樣樣都有用
我就會食飯回晒想用幾個人嘅幹勁先諗其他嘢
善用埋失物、禮物,就可以唔消耗行動力回多幾個人
如果果個星期有得教學,假設係可以教4個人,我就會整到4個人100幹勁(靠食飯/合唱/失物/禮物)
後期可以去東西方商人度買禮物,所以除非你想挖角,唔係都唔洗太心急去狂用食飯刷好感,主要刷幹勁比你教學用

格劍大會攞黎刷教學值,有淨先玩,贏1次等於釣30次魚
(後期可以買釣魚野刷),算係最廢嘅活動

研習其實唔需要太擔心,除非你有好想升嘅最上級職,咁要要靠研習黎果樣材能,但多數人都用主角專職
我直接用神速,兩條龍飛上去開計策😂,每局都封佢步數,再清曬佢身邊d怪獸
有關外傳任
我見人地五年後2月已經有得打Benz同死神騎士外傳
The Face Beneath
但係我3月都未有得打,有無巴打知點搞
好驚Miss左,明明已經有Benz,我一周目藍線唔知咩事Miss左
唔想二周目又Miss多次
仲有Legend of the Lake,我見人2月有但我3月都無
跟住仲有Rhea個Eternal Guardian,唔知點解一周目藍線無呢個任
二周目黃線先有,我想問下啲外傳任係咪關支援事
利申:二周目黃線,3月,隊有Benz同徒弟
咁有冇收埋Linhardt同Caspar? 呢兩關都要齊晒一pair人先開到
我屌無收到,仆佢個街睇攻略又話是但收到一個就OK
咁紅線收唔收到Benz同徒弟,三周目先打埋呢兩個外傳任

因為見啲攻略講啲野個個唔同
我都係主要食下野溝女算
帝國線
如果po左圖都幾大鑊
收到
紅線好似冇benz 個任, 利申啱啱打完紅線唔見出
好快又整下集
想知一樣野
我係行皇女 教會路線(一周目)
明明五年前挖晒可以挖嘅角色(全支援B以上)
但五年後發現 無咗亞修呢隻角
係咪要上戰場先可以挖?

另外就係 我四周目流程想咁玩
皇女 教會路線>黃線>藍線>皇女 帝國路線
咁樣會唔會故事完整啲
Btw 一周目想同歌姬she she
我會教會>皇女>藍>黃
黃線同主線最唔接近 我覺得
四重加密呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞