[Switch] 劇透討論請用五重引用(見#1) | FIRE EMBLEM 風花雪月 討論區 (7)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
有咩新驚
Astral Chain
就完4周目 教會線 啲時間啱啱好
冇強逼症真好, 唔係要升主角我應該都一早爆左, 算易玩
問意見
其實我覺得一週目,如果唔係咁岩要轉騎職飛職,就唔駛咁快諗A+先攞到嘅移動1警戒+啦
一開頭就分去完全用唔著嘅騎馬飛行,反而令你武技魔法學慢左或者去唔到轉職要求轉職轉慢左,得不償失
反而指揮就真係要盡練,B級左右嘅騎士團加能力加好多
yes

如果係紅花線既話要做齊你上面2個樣先入到, 否則都係入教會

藍冇, 黃都應該冇
啱啱完左既二周目升到咁
冇錯
怕劇透冇追post,想問如果轉職成功率得一半,可唔可以用sl大法轉得成功為止,定係成功/失敗係果一刻已經固定左,要等下次機會?
主角除左同啲老司研習 仲可以點升技
等下次
挖人黎講,升好感點都好過升技能
其實,佢一砲就可以收對方皮,自己幾血都冇咩所謂啦
驚企錯柒位比人一招秒
佢魔防高唔驚魔法
把專武又有大盾
其實冇野秒到佢
一個聖吸又回滿血
5年後如果個學生既個項能力高過自己可以搵佢升, 同搵其他老師一樣, 只係其他老師無條件俾你升
可能再玩時出lunatic
想開新坑,會建議買依隻定異劍2
兩隻都冇玩過前作
鍾意戰棋,即時戰略類rpg
重量會影響啲咩
一個人係咪唔應該拎住太多野
兩隻都係好game,建議兩隻買晒
鍾意戰棋嘅話買依隻一定冇錯,雖然另外有好多育成成份,但作為戰棋遊戲黎講佢絕對都係優秀嘅作品
劇情唔錯人物寫得非常有個性,戰棋難度適中,耐玩度的話一條線正常玩都有40-50個鐘左右,而且隻game有3.5條線,玩完一條會好吸引你玩埋其他路線,實際耐玩度非常高
重量會影響攻速,而攻速會影響追擊
其中一方攻速>=對面4就可以追擊(打多下)
但重量只計你裝備個把武器同飾品,你塞幾多把武器對人物冇影響
我想問最上級職業有無話幾多%先升會好d?我70%考試都係唔合格
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞