[Switch] 劇透討論請用五重引用(見#1) | FIRE EMBLEM 風花雪月 討論區 (7)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
睇劇情要爆幾次機 用番自己學級人吧啦

下下用同一班人爆機悶到
其實好感升到b基本都挖到
發覺唔鍾意玩育成game
因為成日都想 "我全部都要"
但行動力又得嗰幾點
挖太多都用唔曬,所以我都係挖幾個就停
其他角色留返玩第二條線先用
我練拳冥想
有呀,我通完藍線,玩緊黃線
雖然好唔捨得藍線啲學生,但係我R走哂藍線啲人王子咪得返自己一個所以都係唔R,黃線就用返自己班算
遲啲等有新update打多次藍線仲好
我都係另外兩班各挖兩個算
原本主線主要都係用自己班
啲老師除咗薩米亞基本上都冇用過
但五年後見到挖返嚟啲學生仲肯跟我
就當埋佢地係自己人
次次都係招Lysithea / Petra / Ingrid / Leonie,原班就踢兩三件落副官
爆左一周目之後照樣save翻響同一個slot
之後劇情就重新開始
咁樣即係無左之前個save?
啱啱先爆一條線好驚即刻就無左
想問下紅線有幾長?
岩岩殺左皇女 劇情話要揾黑暗大本營
差兩關完
玩完第4次
有D角色跟左我4次
前3次都單身 今次終於有伴
好滾動
不過佢個cp都唔知係點組既 怪怪地
btw我愛庫羅德
我應該大部分角色都用過
級長我覺得最勁係庫羅德 個迴避真係好堅
警備狀態果招特技好勁企係到等反擊好勁
Dimi仔真係怪力 大部分關卡都幾勁 係最後個關差少少咁加上勝在劇情搭救 都好正
皇女我覺得佢行得慢左D同命中率低左少少咁 (應該係我唔識用掛
雪櫃角:黃隊四眼 花輪
我今次真係比左花輪上暗騎 但個攻我覺得真係唔夠高
後尾太多龍騎連拳佬都上唔到場了
我覺得必挖既角色有:黃隊白毛徒弟Hilda同藍隊梅戚
不過識玩一定係挖得就挖
終於爆一周目
但係 Zanado Treasure Fruit 到底係點種出來?爆機都係一粒都冇
大家!終於發現邊到睇你會配到咩人做伴侶
除左支援度高之外,你要去人物最右果個頁下面有寫佢同邊幾個最親密, 最後配對應該係靠果個嚟做。唔知有冇old news 左

Btw 最後個配搭好得意
貝爾配修伯特
菲爾南配歌姬
白毛配玫瑰公子(個人覺得佢地2個幾襯)

Felix 本身想佢食歌姬,中途又想佢食貝爾,最後搞到冇女要佢做隻孤狼

打完紅藍線終於都可以開始劇肉解返之前d 問題了
結果
Felix慣性配Indrid
大家!終於發現邊到睇你會配到咩人做伴侶
除左支援度高之外,你要去人物最右果個頁下面有寫佢同邊幾個最親密, 最後配對應該係靠果個嚟做。唔知有冇old news 左

Btw 最後個配搭好得意
貝爾配修伯特
菲爾南配歌姬
白毛配玫瑰公子(個人覺得佢地2個幾襯)

Felix 本身想佢食歌姬,中途又想佢食貝爾,最後搞到冇女要佢做隻孤狼

打完紅藍線終於都可以開始劇肉解返之前d 問題了
Felix慣性配Ingrid
仰望卻無法觸到叫做呀嫂
識貨
首歌咁hit
Ingrid我配Sylvain,話晒都青梅竹馬
完全冇諗過配Felix,可能因為我真係有阿嫂
第一次玩時見Ingrid同Felix青梅竹馬就配咗,
玩藍線先知其實係4個青梅竹馬
Sylvain都好襯,反而同Felix真係要叫阿嫂
唔洗升架 最後有得揀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞