[Switch] 劇透討論請用五重引用(見#1) | FIRE EMBLEM 風花雪月 討論區 (7)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
無最高難度無動力開二周目
我打嘅動力就係睇晒啲支援對話
一路打一路去了解角色好正

同意可以難啲
任地獄想一句sor9ly就咁算數
後尾有人話單獨download主角套衫就避免到個問題,總算有驚玩又可以J制服女主
大陸網話大雄媾女技能S+
偽毒又四眼以後叫佢坤哥
我唔想殺學生啊啊啊啊啊
唔殺點聽d慘叫聲
菲力克斯你地最上級會升邊個?
目前2週目青獅5年後,係咁loop散步好悶
戰爭將領fekf felix打拳勁到仆街
玩左2次都係用劍...
佢同青頭仔邊個拳勁D?
其實felix如果玩劍既話最岩既最上職係墓誌銘(felix開花有黑魔必殺),但felix只可以學到2招黑魔法,所以玩魔法通常射幾野就收皮 同埋墓誌銘最大問題係減10%速成長felix如果玩劍既一係swordmaster或者assassin。墓誌銘呢個職有d on9

佢同青頭打拳我覺得差唔多,不過felix個紋章效果同拳幾夾
青頭力速成長率都輸10%,初始值又輸1力3速
非NG+計Felix又贏多少少,差距其實幾大
尤其序盤青頭真係好辣殺
升到後期其實差唔多對面通常都捱唔到你第二下
個情況其實同前面四眼被鞭屍差唔多
拎end game黎講個個都可以好勁
但係有啲角色係由頭到尾都強勢,又唔使特別花心機養大佢
呢啲位先係今集角色強弱嘅分別
我見到佢速成長都好卻步寧願keep住劍聖唔升到頂算
新手加入第一次玩
玩咗隻game大約2-3個鐘左右
揀左金鹿因為鐘意玩弓
上面見到你地屌到4眼仔咁樣搞到我想快D挖角人然後雪藏佢
同埋想問一場Battle裡面係咪盡量唔好比角色死
有時法師or醫療兵行前少少跟住就比人秒咗
點樣避免好
你指住隻怪佢會有條線俾你睇佢打等陣打邊個的
Felix 一定係升墓誌銘
因為件衫著到佢好型好靚仔
其實墓誌銘唔差 有時可以用魔幫補打下D重裝敵人
利申 癡女絲打
但D法師既攻擊範圍得兩格
好難唔上前線喎
從你個Username睇得出
你搵啲近戰喺前面企密啲組人鏈咁款,敵人多數都兜唔到去你啲法師度
同埋留意下攻速,冇比人追擊嘅多數都捱到一次戰鬥,好少會秒殺
最有效都係清敵人清快啲,清得越快壓力越細,殺唔到嘅就用計略整停佢先
收到
等陣試下
多謝Ching
有冇成日開住全體攻擊範圍同部分攻擊範圍,唔好俾佢同時俾幾個打
有時就算法師,捱一下都唔驚
睇攻速上面講咗,差細過4就冇追擊
重有其實幾多傷都好易睇,攻擊-防就係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞