[Switch] 劇透討論請用五重引用(見#1) | FIRE EMBLEM 風花雪月 討論區 (7)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
咪又係睇人品 試過3X%一炮過合格
有得升就升,反正SL又唔會晒卷
Thanks
黃-紅-藍
每個星期都試一次 同一個星期SL係冇用
70%已經好高
得皇女線有得擇入唔入教會 揀殺皇女就入教會線 黃藍線就一條行到尾 無分支
首先殺王子全家唔直接係皇女做,只係皇女背後個uncle背後個組織做,當然都唔係完全唔關皇女事嘅
其次最後個幕,王子扶皇女起身同殺左佢有咩分別先得架
皇女就係靠理想捱過晒童年嘅痛苦,你打敗左佢摧毀佢嘅理想,佢自然冇面目生存落去
我睇個陣以為皇女會用把刀自殺點知係插去王子個度,咁就更加突顯皇女至死方休嘅執念
呢方面實在寫得好過紅線好多
幾淒美,而且我覺得dimitri 雖然伸手,但心裡面都係知要殺佢

其實個 idea 好好
每個角色有自己故事
每個班長都有自己嘅理由點解要咁做
無邊個絕對正義邪惡
可惜紅線個故事未夠紮實,打完都係唔明點解唔打咗地底人先係要打教會先
明明最 PK 係地底人

芙蓮成日都要長眠 同埋比西提司隔離 所以唔識時勢 膠下膠下掛

我有個奇想
會唔會係帝國長期比地底人滲透同控制 Uncle同阿媽都係個到D人
皇女想透過統一芙朵拉得到更大既權力
之後先討伐暗黑蠢動者
咁樣教團其實都幾涼下 比佢擺左上台
睇得出佢係唔想郁手既,就算殺咗佢都想返轉頭幫佢執屍
根本三個班長可以共存,藍線打最尾個場之前王子都俾晒機會皇女勸佢收手
希望DLC可以出條收地底人皮既大團員線,始終早期對咗班學生咁耐,後期要殺佢地幾個我真係唔係好落到手
題外話
未出呢隻game 前
我部switch 都係splatoon 鋪塵 pokemon go 鋪塵

出左火紋後我先拎返部switch 出黎
伸手嗰幕同五年後啱啱見返老師嗰幕係好相似

全game嘅支援
比你同老豆生活係深山幾百年 想幾有智慧
唔知你係咪火紋後又封塵啦
不過小弟作為一介普通game民,覺得買部主機番黎那怕只係玩到一隻覺得玩完之後心滿意足嘅game,就已經值得啦
點解唔玩中文
父女唔變身記得係好似用晒力量定點
而最後蕾雅係因為重傷失控咗 力量暴走 而教會好多高層接受過蕾雅輸血 會一齊失控 如果唔阻止會好多傷亡 而最後大統係因為三國王族唔係死晒就失晒蹤 最後廢事搞咁多嘢 比主角救世主上位
而且對於所有人嚟講 純白xx者(蕾雅)係女神派嚟嘅使者 所有教徒都認為係保護佢哋 所以被人知道上層全部都係怪物 其實唔算咩問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞