HTC 用家自閉討論區 (4) 終於出7.0

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
想買部電話俾媽咪
佢主要都係影相 上網 睇片 wtsapp呢d
應該買邊部款好?
同埋佢會成日跌部電話
換完之後兩三年都唔會換架啦
有無邊部推介?

HTC 任何一部都滿足到你媽媽
我部e8用左兩年半,跌撚左百鳩幾次都仲好地地

你換機未
diu, 我都係e8 一出就買,依家時不時35% 電就直接變0%

上年2月買E8,啱啱跑完battery test都有96%

1898買真係超值
點解HTC Music播唔到Aiff檔架
一早買左UU
第6部htc
部機大左小小但幾好手感用兩日已經慣左
type c耳筒啲聲係幾靚,但淘左條轉3.5用唔到
2nd screen幾方便,尤其係冇着芒嗰陣
舊電冇想像中咁廢,正常上網FB wtsapp 影相 連登 打下機到夜晚仲有30-40%淨
最唔滿意個喇叭冇之前咁平衡冇咗嗰種立體感
HTC 10 用緊7.0既可以講下你地點5hr SOT嗎?

長期省電 暗mon 只wtsapp 但係4個鐘多啲係大部分時間都係
826開唔到個相機可以點搞

試下消cache重新開機

試左都唔得

mount SD card then reboot should fix
826開唔到個相機可以點搞

試下消cache重新開機

試左都唔得

mount SD card then reboot should fix

umount

長期省電 暗mon 只wtsapp 但係4個鐘多啲係大部分時間都係

無用省電 但mon多數都30% 執相先較高
通常果日sot高唔高睇用得snapchat多唔多
sc 同時長開相機太食電
一早買左UU
第6部htc
部機大左小小但幾好手感用兩日已經慣左
type c耳筒啲聲係幾靚,但淘左條轉3.5用唔到
2nd screen幾方便,尤其係冇着芒嗰陣
舊電冇想像中咁廢,正常上網FB wtsapp 影相 連登 打下機到夜晚仲有30-40%淨
最唔滿意個喇叭冇之前咁平衡冇咗嗰種立體感

依家條3.5線 68蚊咋
部iPhone 6壞左制 買部新定二手10仔頂住到出新iPhone?

Whatsapp history點攪
未升7可以用幾耐
部iPhone 6壞左制 買部新定二手10仔頂住到出新iPhone?

iphone 7

iphone 7

買部5SE 等7S / 8

咁樣得5個鐘就少啦

咁樣得5個鐘就少啦

snapchat wtsapp ig 上網 係唔打機
仲想點用? 個mon 大部份情況3,4成都已經好光

咁樣得5個鐘就少啦

Snapchat好食電架

咁樣得5個鐘就少啦

snapchat wtsapp ig 上網 係唔打機
仲想點用? 個mon 大部份情況3,4成都已經好光

auto brightness
淨係whatsapp wechat fb ig 上網 睇rss 影下相
6.0果時都有4-4.5hr(用到0%應該有5個鐘)
依家3個鐘玩完
M9成年都無更新
大家點睇HTC U Ultra?依加用緊iPhone 6s 想轉用下android 我對上個部android 已經係galaxy s2

小弟琴日已換 同你講 uu冇得輸 贏曬

咁樣得5個鐘就少啦

開佢同開住相機app差唔多咁食電
大家點睇HTC U Ultra?依加用緊iPhone 6s 想轉用下android 我對上個部android 已經係galaxy s2

usonic 正唔正
M9成年都無更新

台灣出左
香港遲3個月以上是常識吧

咁樣得5個鐘就少啦

開佢同開住相機app差唔多咁食電

開相機係強制最高亮度 應該仲食玩

岩岩買一定冇得輸
用多一排先啦

uu拆機圖
空間利用太差
再整理一下可以塞3200~3400電啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞