[輪住開post]西裝,皮鞋討論帖(4)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike

唔好意思 我想問A記係咩

The armoury

有兩樣野要講
一、a記有部分last改過,同瑞典網唔同
二、差價不過幾百,又要人serve 你一大輪,又要問呢問路,咁做好撚cheap。
三、之前已經有一間香港鋪因爲玩under cut再拎唔到carmina,如果你地想第日carmina好似Alden/loake咁唔再ship香港可以繼續咁做。

有d野做左,或者你有得買到一兩對平野,但係你會害左之後想買既人。

如果係貴幾舊o既話我都會幫襯返鋪頭
始終人地serve咁耐 我都唔介意比佢地賺

貴幾舊應該無咩可能, 因為係armoury訂做嘅model, 在商言商會charge翻個mto upcharge, 但當交學費有人跟足你個sizing, 對個新手來說係避免唔到.

三千頭vs兩千尾
唔係幾舊咩?

A 記carmina 最平應該3k6
carmina 官網包運都係2K6 多d
A 記勝在有得試同有人同你吹下水比下意見你
但d 女sales 一般掂

我記得前排有人同我講3200 可能我記錯

你對腳都幾扁

我想有得試
好怕上網買完返黎唔岩

去a記試囉,然後上網買

唔好意思 我想問A記係咩

The armoury

有兩樣野要講
一、a記有部分last改過,同瑞典網唔同
二、差價不過幾百,又要人serve 你一大輪,又要問呢問路,咁做好撚cheap。
三、之前已經有一間香港鋪因爲玩under cut再拎唔到carmina,如果你地想第日carmina好似Alden/loake咁唔再ship香港可以繼續咁做。

有d野做左,或者你有得買到一兩對平野,但係你會害左之後想買既人。

如果係貴幾舊o既話我都會幫襯返鋪頭
始終人地serve咁耐 我都唔介意比佢地賺

貴幾舊應該無咩可能, 因為係armoury訂做嘅model, 在商言商會charge翻個mto upcharge, 但當交學費有人跟足你個sizing, 對個新手來說係避免唔到.

俾多啲當去度下腳 學下皮鞋基本知識我覺得值得

利申毒撚唔敢去 覺得間鋪氣場好勁

我相信人地打開門做生意,而你又有心幫襯,我睇唔出有咩理由佢會拒諸門外,再者,佢間舖嘅brand identity就係要幫顧客dress like a gentleman,我相信佢哋都應該會behave and act like a gentleman,所以我唔覺得你應該當係甚麼氣場而被嚇怕,因為呢樣感覺正正就係佢間舖吸引顧客嘅賣點。
粒扭咁樣 係咪應該去整整?
粒扭咁樣 係咪應該去整整?

所搵街市呀姐都得
DIY 又得

度身整一年西裝褸平既話幾錢到
邊到買到? 新手唔熟
料唔係問題 最緊要岩身
度身整一件西裝褸平既話幾錢到
邊到買到? 新手唔熟
料唔係問題 最緊要岩身
邊到買到? 新手唔熟
料唔係問題 最緊要岩身

第一版已經有晒筆直list
邊到買到? 新手唔熟
料唔係問題 最緊要岩身

第一版已經有晒筆直list

Btw 除左料 cutting 都好緊要
建議你考慮下H記 db/bt 呢啲
佢地對後生仔cutting 嘅拿捏會俾list入面頭幾間好啲

或者買件現成嘅suitsupply 再拎去改都係辦法
托朋友響private white vc個sample sale掃左兩件field jacket, 一件charcoal grey 一件olive,150 pounds一件,好爽
托朋友響private white vc個sample sale掃左兩件field jacket, 一件charcoal grey 一件olive,150 pounds一件,好爽

好吸睛

好吸睛

150Pounds 都幾抵玩

好吸睛

你就好禁平
冇門路淨係入左呢件
就咁睇size chart 38 length 都好似好長,希望送到黎實物冇問題

好吸睛

你就好禁平
冇門路淨係入左呢件
就咁睇size chart 38 length 都好似好長,希望送到黎實物冇問題

等陣起身去掃貨先

好吸睛

你就好禁平
冇門路淨係入左呢件

等陣起身去掃貨先

皇上

話說前排係德國c網買左返黎但揹上身過長
有冇地方可以幫條皮帶打lone?

話說前排係德國c網買左返黎但揹上身過長
有冇地方可以幫條皮帶打lone?

自己係淘寶買啲皮具打窿斬返黎打都得

好吸睛

你就好禁平
冇門路淨係入左呢件

個sale仲未完呀,不過第一日好多好野都比人掃左。如果你英國有朋友可以叫佢地幫你望下,不過唔好帶咁多cash,一黎收卡,二黎個地方好東邊,太多cash危險。

好吸睛

英製
Riri拉鍊
重鎊linen

正價695 sample sale 150 無論睇discount定睇件野本身都好抵玩

好吸睛

英製
Riri拉鍊
重鎊linen

正價695 sample sale 150 無論睇discount定睇件野本身都好抵玩

最有興趣都係佢件twin track jacket

好吸睛

英製
Riri拉鍊
重鎊linen

最有興趣都係佢件twin track jacket

果件反而我平日唔會著
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞