[輪住開post]西裝,皮鞋討論帖(4)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike

寄到黎喇
今日去ac揀左布整件safari
不過依家諗返覺得 linen唔夠heavy
又交學費
又交學費

巴打有咩linen揀?連布幾$?thx
唔好意思 可能off topic
我去參加朋友婚禮(酒樓),我應該算係普通賓客,我諗住衣著係休閒西裝外套(灰色/深藍),入面著白色裇衫,褲諗住深色牛仔褲或者9分既西褲,著牛津鞋
咁樣o唔ok 會唔會唔太適合或唔好睇
唔該晒咁多位巴打
利申:得168左右

酒樓就是但啦 仲要係朋友唔係男女家

諗諗下你又啱喎
香港邊度有得睇tie? 最好就2.5"

mk tie

mk tie

Lapel 做咗2.5" 想match返姐

mk tie

咁仲mk

mk tie

咁仲mk

Personal preference,無話m唔mk 既
又交學費

5k ,淨係拎左一本linen俾我,其他話得 cotton
fyi rtw 3950得 beige 同 navy
又交學費

5k ,淨係拎左一本linen俾我,其他話得 cotton
fyi rtw 3950得 beige 同 navy

Beige linen 好似唔錯
再想問下meermin通常幾多日會送到黎
無知一問,睇中左對loake 256 suede, 但佢唔ship 香港 可以點買?定係其實herring好過loake?
定係加多少少買camina 好?
對唔住我真係好多問題

直上Carmina啦 唔會後悔

Carmina係咪上網買會平d?

印象中瑞典網最平

官網買一對已經包郵
瑞典網3000sek 先包,而一對carmina 普通shoes 款唔夠3000,要比多140hkd 運費,同埋carmina 官網多d 款,質地揀。

不過聽講瑞典網買得多有得r 折,咁又唔同講法。

利申,出左b仔屎忽痕緊。

巴打 可唔可以比多次瑞士網條link
有追開post 但唔記住save番條link sorry

瑞典同瑞士係兩個唔同國家
無知一問,睇中左對loake 256 suede, 但佢唔ship 香港 可以點買?定係其實herring好過loake?
對唔住我真係好多問題

印象中瑞典網最平

官網買一對已經包郵
瑞典網3000sek 先包,而一對carmina 普通shoes 款唔夠3000,要比多140hkd 運費,同埋carmina 官網多d 款,質地揀。

打錯

http://www.skoak.com

寄到黎喇

對鞋好靚
請問咩名堂
一次過買咗幾多對shoetree 先發現大左一個碼
照塞落對鞋到都塞到 但超緊 成對鞋好似腫左咁
如果照用係唔係會影響鞋型...?

或者我拎來塞d country boots 算

寄到黎喇

對鞋好靚
請問咩名堂

Crockett and jones Brecon
一次過買咗幾多對shoetree 先發現大左一個碼
照塞落對鞋到都塞到 但超緊 成對鞋好似腫左咁
如果照用係唔係會影響鞋型...?

或者我拎來塞d country boots 算

咩size 岩size幫你要 係邊買?

對唔住我真係好多問題

印象中瑞典網最平

官網買一對已經包郵

打錯

http://www.skoak.com

thanks 巴打
btw 睇中果對carmina Chelsea boot 差幾十先夠3000

我諗你可以再睇清楚啲shipping嘅terms。 如果個order過3000sek的話就免運費,係該網上面carmina 黑色或啡色嘅chelsea都係過3000sek,我睇唔出咩理由skoak會計你運費。同埋你可以試下擺落shopping cart度試下checkout睇佢有無加運費都可以知。

Snow巴件jacket 係邊造?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞