【核爆都唔割】[本地足球] 2019/20 港超聯、亞協及香港隊討論區 (10)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
如果唔係每隊少幾件
富力仲唔冠軍?
2019/20丙組聯賽
新加入球隊:
九龍木球會
和富社企
奇峰
永高(沙田分身)

由乙組聯賽降班球隊:
天旭→啟毅漢斯→蘭斯貝利
晨曦

撐起港丙,由你開始

離開丙組聯賽
車路士足球學校 (香港) (升班)
葵青(升班)
標準盛豐大聯盟(出局)
自由人足球會(出局)
晨曦落到丙組
r&f會唔會炒左佢
賠足咪炒
英雄輝咁實唔使作客燕子崗
下半場中段,孫銘謙於右路底線傳中,伏兵門前的辛祖銅頭一搖,將比數改寫成一比零。最終,和富大埔亦以此比數完成賽事,為泰國之旅劃上完美句號。
【友賽泰港】
下半場中段,孫銘謙於右路底線傳中,伏兵門前的辛祖銅頭一搖,將比數改寫成一比零。最終,和富大埔亦以此比數完成賽事,為泰國之旅劃上完美句號。

#wofootaipo #tpfc #和富大埔 #newseason #友賽泰港

孫銘個種勁
香港羅拔臣
未來禾埔入波招數之一
【港超聯】甲組仔友賽吞南區三蛋 晉峰下季目標衝超

南區中鋒查維斯(左)踢足全場。(蘋果日報)

港超聯球隊冠忠南區今午在將軍澳足球中心,憑港腳中場陳肇鈞梅開二度,加上查維斯的入球,以3:0擊敗來季有意爭升港超聯的甲組球會晉峰。

南區經過在泰國集訓後,今午與晉峰友賽,為下周六(31日)對標準流浪的首輪港超聯作準備。面對全華班的晉峰,南區優勢並不明顯,但完半場前由陳肇鈞把握晉峰失誤在禁區內建功,領先1:0完半場。易邊後,南區以夏志明替高美斯,表現明顯有改善,由查維斯及陳肇鈞各入一球,最終友賽大勝3:0。

南區教練鄭兆聰賽後表示,經泰國集訓,個別球員有點疲態,但進攻有改善:「今日相當炎熱,節奏受影響,但經過此戰的磨鍊有助提升球員體能,而對流浪前將集中恢復及攻守隊型。」他表示,迪亞高此戰因疲態休戰,而球隊有不同類型前鋒, 可以有不同演繹方式。

此外,晉峰今日公佈已聘西班牙教練艾斯達維為主教練,希望新季能夠以升班為目標,而艾斯達維已接手球隊,球員已簽訂全職合約。晉峰周六舉行拜神及開操儀式。
記者、攝影:曾雁平
下年有JJ睇?
【🇹🇭泰國集訓 | 呢隊⚓️泰港咩料?| 集體約唔到隊?】
-------------------------------
又唔係潑冷水嘅,不過依家乜都要 Fact check,
咁起碼畀返個 fact 大家,
我相信波友都有興趣知道。
由於星期六就要同曼谷聯大片,
所以今晚呢隊奉陪大埔嘅⚓️泰港,
正選係由兩個青年軍 + 大後備 + 副選組成,
雖然有一個🇪🇸西班牙外援洛齊亞(Rochela),
踢過⚡️武里南,之前亦係⚓️泰港嘅隊長級人馬,
但季中已經被貶為盃賽外援,
所以亦唔算係主力。
不過前鋒都叫出咗前🇹🇭泰國 U23 國腳 Chenrop,
即係圖上面果位金毛仔,
都叫勉強湊到一個可以畀你練到嘢嘅陣容吧。
.
🇭🇰✈️🇹🇭🆚🇹🇭
==========
當然拍跳賽果並唔重要。
今年值得留意嘅,
其實係東方飛馬理文大埔,
四隊夾埋似乎就只係約到呢一場:
東方同理文已經返咗🇭🇰香港,
飛馬冇聲氣,大埔亦話呢場係圓滿句號。
反而早啲到嘅南區就約到三場。
其實七月底本站已經講過🇹🇭泰國嘅八月賽程。
而前幾年亦唔係未試過喺人哋聯賽進行期間約戰,
但都未至於好似今年咁四隊夾埋先得一場。
唔知係刻意保密定發生咗啲耐人尋味嘅事了。
不過正如波友所講,依家都冇乜人有心情理了。
.
🇭🇰✈️🇹🇭🆚🇹🇭
==========
點都好,🇹🇭泰國依然係🇭🇰香港嘅集訓首選地,
嚟緊🇭🇰香港嘅 U15 同 U18 就會去🇹🇭春武里集訓。
至於🇭🇰大港腳,兩課 + 一課踩場就夠了。
安度美斯最後去邊
薯片都係個度擺酒
toby會唔會重返九龍木球會
點解右路
633台直播賽程
10/09 19:45 世界盃外圍賽 香港 對 伊朗
15/09 19:45 友誼賽 香港女足 對 菲律賓女足
洛賓?
女足
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞