【核爆都唔割】[本地足球] 2019/20 港超聯、亞協及香港隊討論區 (10)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
場波仲有半個月就踢 仲未知主場擺邊到?
有人問:墓臭雲尼 fuckpaul ita 畫家 呢
唔理你好唔好
至於10月雖然只有作客伊拉克一仗,但據香港足總主席貝鈞奇透露,董事局未聞港足10月會踢熱身賽。
足总:香港太唔安全了,申請大灣區空場招待一帶一路貴賓
留名睇孫銘入波
醒貨wor fake news聰
幾睇好陳嘉宝
我睇好黎培基
睇好大埔幾個幼幼前境
一來有風車蛇,
而且有亞協打,連埋杯賽聯賽點都要輪換
我諗連埋菁英杯幼幼大約至少可以上陣十五場,萬一上到位有機會上陣二十場以上
識貨wor fake news聰
【大公報訊】記者李恆基報道:
在越南完成兩場熱身賽後,港超足球隊傑志前日下午返抵香港,昨晨續操備戰今季港超聯賽開鑼戰對愉園。經歷去季在聯賽僅獲第4之後,傑志聘用波斯尼亞名帥施利斯高域領軍,季前備戰至今,不論華、洋球員都感受到新帥主張反擊夠快的要點。

傑志在本周曾赴越南踢熱身賽,分別贏越南電信足球隊4:2、0:2負越南23歲以下國家隊,大軍昨晨續操備戰,該隊主力、前香港足球先生費蘭度表示,施利斯高域到來並非要改變傑志的踢法,但要求球員在轉守為攻時行動更快:「教練要我們在反擊時夠快,我喜歡這種踢法。」他又稱,季前備戰階段球隊到韓國、越南比賽,全隊有更多時間相處,有助新加盟球員融入球隊。

傑志港腳唐建文亦稱,施利斯高域主張反擊要快:「得球後要盡快傳到前線的第一點,傳球的球速以及球員們的行動都要快,進攻球員跑到特定位置,不能只想着要波上腳。」
大埔主力唔錯
但後備陣容比較薄,所以幼幼上位肯定容易d
而且郭蛇都話今季其中一個主要目標培訓年青球員入港隊
來季有心爭聯賽冠軍係呢4隊
畜力
傑志
東方
南區

畜力投資咁多錢,又簽伊高又簽國腳外援,爭標意慾好明顯

傑雖然唔係簽好多球員,不過請施丹偶像呢樣,証明件件想由教練層面,將隊波tune 上另一層次

東方就直頭將成隊上季冠軍,由教練至球員,移籍入球隊入邊,明顯係想「即食」爭成績

南區實力應該同上季差不多,照人腳計係有爭冠能力,成敗就真係睇Ricky係教波功力上有無突破
有膠諾係到我完全唔擔心後生無得出
唐道碧,梁星耀,趙少維 is ready
柒頭毒撚唔係以為係網上扮上菜就呃到人呀?
我個樣同你半斤八兩la
普通毒男
仲有鄭子森
99年嘅,有郭蛇應該有dd機
森同孫銘兩個今季俾郭蛇打起上到位就正
吳文希上年乙組神射手唔知掂唔掂呢
我係死毒撚喎
你條mk行開啦
未來埔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞