【核爆都唔割】[本地足球] 2019/20 港超聯、亞協及香港隊討論區 (10)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
禾埔有嘅就係未來
圖片修剪專員
有郭蛇,無窮人。

買入球大必中
下一個陳廣豪
魚丸呢?
希望魚丸唔會好似流浪以前幾季場場輸搞到幼幼無哂心機踢
值得留意的是,在麥基退役之後,麥柏倫今次重新選入辛祖,及6月時因私人原因未有為港披甲的夏志明。辛祖早前曾稱,自己雖尊重麥柏倫選兵,但「不認同」他在6月未有選自己入伍鬥中華台北;夏志明6月本有入選港隊,惟因個人原因未有代表香港,在國際賽期間亦赴外地參加隊友婚禮,因而遭球迷批評,今次仍獲麥柏倫再給予機會,或可以此子的速度填補麥基位置。

2019/20球季香港超級聯賽在8月30日才正式展開,港隊少有地在未經任何本地正式比賽下,就直接公布決選名單,麥柏倫坦言在觀察球員表現上頗為困難:「我需要透過季前的練習賽和訓練去觀察球員狀態,這不是一個理想的狀況,但我覺得我們選擇了一個頗強的陣容,較6月的陣容經驗更豐富,對中華台北時,我的目的是觀察更多球員,看看年輕球員的能力,也觀察他們是否已準備好踢成年隊,有些人做到,有些人做不到。

香港在9月的兩支對手實力頗為懸殊,柬埔寨在排名而言是全組最弱一隊,而伊朗則是亞洲排名最高的傳統強隊,但麥柏倫警告,柬埔寨同樣不易應付:「柬埔寨的水平不錯,也有些有能力的球員,而且比賽場地是較硬的人造草場,並非我們一貫適應的真草場地,我們會好好準備,讓每位球員都盡量感到舒適。」談到對伊朗一戰,麥柏倫稱自有計劃:「對伊朗的比賽十分困難,他們此刻是亞洲最強的球隊,但我們有計劃去為他們製造麻煩。」

首輪港超聯8月30日至9月1日上演,港隊將在9月2日才正式開始集訓,3日訓練後再出發,4日到當地進行一課賽前訓練後,5日傍晚即要比賽,可適應場地的時間不多。港隊完成對柬埔寨一戰後翌日即返港,7日再開操準備對伊朗一戰。
佢18歲only
打起咗先J
屌你老味得一場都唔撚備戰?
芬蘭佬話打伊朗已有計劃,真係有d懷疑
其實佢想打咩戰術?

以前gw教港隊用英式簡單直接踢法,練波時間得幾日,凖備東亞外得3日練波,但執教期間受到好多批評,fb尤其可見(球迷同羅馬 fb 成日出post插)
芬蘭佬教港隊份約兩年,有排比佢玩
芬蘭佬唔知同gw比邊個有料d
葉鴻輝
徐宏傑 法圖斯 羅素 丹尼
黃威 黃洋 樂仔
子彈 辛祖 艾力士

葉鴻輝
徐宏傑 法圖斯 羅素 細佬 丹尼
子彈 黃洋 樂仔 艾力士
辛祖

上面個預計陣容打柬蒲寨,下面陣容打伊朗
應該唔會差太遠,人腳得依d
Sean要至少等下個世盃外賽期
建議你g持未來熱
風車係香港高普
伊朗嗰場係大球場
睇到個陣都覺得慢
羅素法圖斯應該會比伊朗爆撚死
點解冠忠南區主場係旺角場?
香港仔運動場維修
未講咗香港仔場要大修
呢排搬左去南區仲諗住睇下
back to MK
今季邊度用大球場?
今季邊隊用大球場?
大球場係銅鑼灣
用咩人打伊朗一樣比對手打爆,無咩計
英雄輝都話打巴林要搏下,話有我島勝巴林奇跡 香港一樣得

sean入左籍好好多,中堅可以係:
法圖斯 Sean 羅素
羅素 sean 細佬
法圖斯 Sean
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞