【核爆都唔割】[本地足球] 2019/20 港超聯、亞協及香港隊討論區 (10)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
飛馬
伊拉克主場好大好靚,依家足協其實幾有錢
Fb 有廢老仲以為果度仲係打完仗果陣咁
球員又有級數,所以港隊抽中無運

敍利亞依排表現低迷又話足總內亂又無錢
支國 抽支好籤
Give me 500?
人地嗰陣就算打緊仗都勁過你啦
孫子兵法,三十六計,走為上著
郭高普+利大埔
諗返起敘利亞之前打緊仗照贏中國
令我明白打仗對國家隊根本影響不大
Jurgen Kwok
依家到香港打緊仗
伊朗人先天身體質素亞洲最top, 足球 排球 籃球都勁,籃球拎過亞錦賽冠軍,足球亞洲最top幾隊
打唔過無計

香港打西亞幾十年未勝,目標先打低d西亞二線 eg 約旦 巴林 也門 ,win到一場已經歴史性突破
我立即屌你老母呀豬蛇
同樣有未來喎M清
除咗未來同MMA之外
禾埔同熱狗唔撚似囉
未一樣
熱狗冇冠
駁唔到
波樂無窮
陳文俊:元朗會同三個試腳外援簽約
曾梓軒今季會多啲喺前場衝鋒陷陣
曾梓軒打前鋒唔多好

垃隊簽果個彭林林應該勁d,仲細三年 ,垃垃靚簽
今季係尖隊簽果d水平幾好,平靚正
只要打低魚丸就可以護級
林林唔係中場咩
安度美斯?
南區返左香港?
jer 根郭
【香港隊長】拒認同流浪搞波方針 陳偉豪告別職業足球

夢想FC退出港超聯,隊長陳偉豪去向一直受到關注,他今日確認曾與母會標準流浪接觸,但未能達成共識,今季將轉戰甲組;另外,張健峰今季亦不會續戰港超聯,會專注教練工作。
現年37歲的陳偉豪原先與夢想FC續約,但球隊最終選擇「自降」,陳偉豪與謝敏榮等夢想兵無奈離隊,前者雖曾獲標準流浪接洽,惟最終未能成事,逐告別職業球員生涯。他說:「同緊幾間甲組會傾,包括夢想都有機會嘅。本身踢夢想都諗住半職業咁踢,另外已有份工。同流浪傾過,錢唔係最大問題,但佢哋個搞波方針,我唔係太想囉,喺足球生涯晚年,不如直接踢業餘啦。」他表示將作新嘗試,已有一份文職工作,而「足球小將」計劃會繼續,「遲啲會搞個『跟隊』嘅比賽,等啲小朋友感受吓等嗰種感覺,我細個令人哋等得太多喇。」他又指,會找五人足球教練教授小學生,「冇搵黃耀富呀,佢話佢全港收得最貴,唔怪得呢排佢咁得閒啦。」
前港腳張健峰亦會告別職業足球,將全職教練工作,他說:「上季轉去元朗時都知道,今季未必會繼續,我好享受元朗嘅時光。我明白現今足球,未必好多球隊左閘會用老將,我體力都未必可以不斷上落。」他表示,有數間港超球會曾與他接洽,但條件未達心中所想,故選擇掛靴。他暫時會繼續於東方龍獅青年隊任教練,料短期內會有新工作。
記者、攝影:禤家民
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞