【核爆都唔割】[本地足球] 2019/20 港超聯、亞協及香港隊討論區 (10)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
請問你有咩獨家消息?
踩到咁盡
我又覺得唔會唔搞嘅
柒多季最多縮吓皮
理文財力夠la
感覺班主搞波好有心
成績差炒左曉明蛇,再搵新教練咪得
覺得唔使太悲觀
中過馮奇伏 又要多次
其實沙普夫分到波既
佢的確好支持,d GPS背心同測心跳果D斷估都唔平
咁曉明蛇份cv係幾靚,仲有佢可能理論果方面講得好,但執行唔到
佢擁canny姐,唔好搞我
南華廢老應該數一數二多
永義場場爆

個人鳩估姐
唔係
之前出post訪問過港超球員果個守拙
訪問過高美斯,基奧,浩龍哥 ,禾達
仲有訪問過我島球員

https://m.facebook.com/stayfoolishhk/
守拙其實係Fake news聰
true
燕子崗未達要求需改造 富力主場或復用小西灣

香港足總昨日召開會議,討論到上季港超亞軍富力R&F,原定主場維持在廣州的燕子崗體育場,但因場地及設施質素受批評,足總要求翻新,富力須於下周五(23日)在足總派員視察前趕及翻新,否則主場或需改回到香港、首季港超使用的小西灣運動場。

足總主席貝鈞奇會後說,收到不少港超隊投訴燕子崗的場地質素及更衣室設施,認為草地及排水系統等均需改善,「當然不是換個坐廁就算。泥水佬造門,過得自己也要過得人」。

足總競賽部職員下周五將到場視察,若情未達標,富力主場將繼2016/17年球季後再起用小西灣運動場。

菁英盃下季改制 分組賽採雙循環

富力R&F競賽部專員許世競說,球會本月4日開始翻新球場,對「改造」至達標感樂觀,透露工程已完成一半,包括重鋪排水管道等。他續道,若主場改到小西灣,將影響球隊在國內推廣參加港超賽事的宣傳效果。
入場舉”屌你老母孽腫囊”
真係會去先算啦
用北區場算啦 都無人睇 不如免費入場好過
用元朗,反正都係外國球隊
留名
季前友誼賽
愉園1:2香港U18

球隊在24分鐘由馬希卡歷傳予陳立明,後者腳背一「彈」為球隊開紀錄,而對手在下半場中後段,就兩度在禁區外「放冷箭」,分別擦柱而入及掛網、後來居上。

本星期球隊踢了兩場友誼賽,測試過不同陣容及球員配搭,距離港超聯賽開鑼餘兩星期,教練團將檢討各仗表現,在備戰最後階段修正問題。

#hvaafootball #puregreen #preseason

Hku18都唔夠打......
用天水圍喇 正呀
邊個打龍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞