【核爆都唔割】[本地足球] 2019/20 港超聯、亞協及香港隊討論區 (10)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
相信三五七年後,港超聯有機實行VAR 。

香港波真係笑死人
足總不如攞兩部電話,開live影住底缐當底線球證
事實係三五七年之後港超都唔會有VAR
請黃威未
好快搵到新工
黃威要學車,不了!
與此同時,記者收到消息,新一季由中超降班的長春亞泰,以及由中乙升中甲的南通支雲,都曾向另一港將梁諾恆伸出橄欖枝,不過富力無意放人。黃盛華回應道:「與『樂仔』情況相同,球員必須清楚自己的未來路徑,最低限度要以中超正選為目標,一兩份中甲聘約未必是好好的聘約,我期望他最少踢多半季,踢法成熟後再看看未來發展。」

救救諾仔
南通要護級
Oncc

港超聯 安達首演!「大眼仔」:佢弗就幫到手
08月20日(二) 13:51

港超球隊佳聯元朗與標準流浪周二(20日)假賽馬會香港足球總會足球訓練中心進行友誼賽,佳聯元朗憑米基爾和黃晉軒各建一功,最終以2比1反勝有簡尼迪先開紀錄的標準流浪。

上半場流浪進攻較具威脅,先有歐陽耀冲中路抽射高出,及後更由簡尼迪接應彭林林傳送撞射破網,助流浪取得領先優勢。隨後「歐冲」於左路突破殺入禁區,惜其燙射未能命中目標。元朗並非捱打,惟辛坦拿的入球因越位在先,被判無效,雙方維持1球差距完上半場。

換邊後,元朗搶回主動,更憑米基爾的冷箭收復失地。隨後元朗繼續強攻,黃晉軒接應傳中跳頂破網,助球隊反超前2比1。比賽末段,卡真奴近門挑過流浪門將陳栢浩,被守衞於白界線前解圍,最終元朗維持2比1比數擊敗流浪。

賽後佳聯元朗主教練陳文俊表示上下半場表現判若兩隊的原因在於上半場起用了兩名年輕小將,惟他們表現較緊張,未能發揮出應有水平,而其他球員在彌補年輕球員的不足時,也沒有足夠的提場,以致上半場發揮欠理想。「陳Sir」又透露目前球隊季前備戰進入「完成期」,隊形、踢法、方向等都齊備,期望球員能對此更熟悉,以迎接新球季。

至於標準流浪教練黃展鴻則稱球隊於上半場20至25分鐘表現較佳,亦成功取得1個入球。他又指由於隊中年輕球員港超聯經驗較淺,故目前仍在嘗試不同陣式。新加盟的安達於今仗正選上陣,「大眼Sir」認為該名前「綠戰士」能起關鍵作用:「安達可以穩固番個中場,上半場控制到節奏,但始終太耐冇比賽同操練,目前最多得六成狀態,未來幾日我都會催谷吓佢,佢弗番一定幫到手。」
屌,根本就籍口
人地泰超場場有VAR,印尼馬拉越南就重要賽事例如杯賽決賽有,係香港足總班垃圾大帝無能唔整,搞到香港職業足球係全世界係第三世界國家
佢要考埋大陸車牌先上到去
學籃總用手機做var咪得囉
港超咁垃圾 有錢都唔係咁洗
突然諗緊 足總班董事開會 無啦啦有條友提出:我想香港打入203x年世界盃 點睇?
會唔會有人即場笑左出黎
足總最叻將費用轉嫁俾球會
事實係三五七年之後已經冇香港
仲有無香港聯賽都成問題
門線技術會唔會實際d
底線球證最實際
一場比多兩千就得
可能都差唔多
都賺唔到錢,點會肯洗錢玩科技
亞協自己都未玩到
哪有錢
Biu Chun Rangers 標準流浪

友賽佳聯元朗 負 1:2

正選陣容:
GK 陳柏豪
RWB 劉智樂
DF 艾斯
DF 杜馬斯
DF 鍾昇霖
LWB 潘柏安
MF 歐陽耀沖
MF 安達
MF 彭林林
FW 巴辛
FW 簡尼廸
呢個真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞