今日喺T2離境大堂,我無助到喊左

283 回覆
1184 Like 108 Dislike
我只係希望整污糟對手嘅對象,只係針對政府,警方,同埋藍絲,而唔係唔關事嘅人
總之全部你覺得過左火嘅野就係鬼
唔洗你去捉鬼
做番自己會做嘅野就得
對撚準目標
五大訴求
做文宣
不分化
2014唔係所有方法都用唔著
有時唔係次次都可以好似尋日咁順利
好似今日咁,大家嘅迴響咁大,其實就證明方法大家要再細執
 不割
睇下警
藍絲 點做
我都係和理非,明明講好平和癱瘓機場運作,向外輸出我地訴求理令
但今晚一役,真係扣哂分,輸左形象分
不過,斷然不割
你可以希望,但唔好期望
和理非就為咗洗清對手,為勇武辯解同製造光環而存在
和理非唔係正義嘅化身
今日都係T2嗰種心情真係難以筆墨所形容
一方面知道要癱瘓機場先施到壓
另一方面又內疚搞到好多人上唔到機
有好多其實尋日已經畀我地塞過一次
即係逼佢瞓兩晚街更加可能要買過張機票
畀鬼佬屌到啪啪聲又反駁唔到
事實上我地做嘅野係好自私
但我地真係冇第二條路揀好對唔住
我覺得下次真係唔好連續搞兩晚
同埋剩係開一個閘畀佢排隊
我都有同感
中央已出手,所有分化po請善用不推文回覆,叫人唔好再推,停止再將佢推上熱門

唔可以比林奠不費一兵一卒,不費一粒子彈就瓦解機場和理飛

「理性討論」 機場和你飛
https://lih.kg/1467211
入肉係真,但係調翻轉角色黎諗,如果當我地去到泰國啦,然後當地發生類似嘅運動,我地係機場透過文宣知道左有件咁嘅事,作為旅客嘅我地,可能會好感動,會同當地人打氣,甚至有可能用自己嘅能力幫手(例如可能我本身係某商人我可以捐錢等等),但係呢啲全在旅客自身嘅選擇,我地係好被動咁等待。
但係癱機場,就係直接指向政府,搞經濟,逼佢回應,相對地係直接好多嘅影響。
攪炒巴團隊請入!!! 不才有拙計 「關於機場運動」
https://lih.kg/adRLxCU
到最後果句
不分化,不割席,不篤灰
大家諗下可以點改善﹐點補救
改善好再嚟過!
係T2 現場無討論呢點
經歷罷工 但我知香港人唔ready無限期
而我選擇塞 唔係因為我要阻遊客
而係同有所猶豫的手足展示我地要癱瘓機場嘅決心 呢個係目的
所以一直都邊塞邊直等大家嚟
我真心唔知幾時啲人先願意出 幾時唔願意出
尋日肯出因為咩 今日少人出因為咩?要搞清楚先知
我地嘅民意就係在於我地自己割唔割
無大台又如何講好平和癱瘓
同埋今日人少同尋日唔同
可以做嘅係 為咗下一次嘅行動集更多人
係 就係呢種感覺
今晚機場單野,大家真係要醒 | LIHKG
https://lihkg.com/thread/1468119/page/1
冷靜啲尋日都係做緊一樣嘅嘢咋 有潔癖就唔好學人出黎抗爭 抗爭唔搞到人就唔係抗爭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞