今日喺T2離境大堂,我無助到喊左

283 回覆
1184 Like 108 Dislike
你畀外國知完有咩用?
係啊你知道法國有事啊咁又點?
你可以幫到佢地啲咩?咪得個知字
況且而家搞到咁大根本全世界都知咩事
唔好對外國勢力懷咁大希望
有啲事始終都係要自己動手
要幫手嘅上嚟靜坐唔好咩?
反正你都係坐係到玩電話
癱瘓機場先係最終目的對中共施到壓
不過我都係覺得今日我地係塞得好難睇
我都好內疚,要諗方法做好啲
靜坐塞係到仲唔叫和理非活動?
仲有咩叫明明好地地一個和理非活動
頭3日係和你飛,唔該第4日就已經轉左個目標係癱瘓機場
麻煩睇返第4日既文宣
勇武已經有底線
而家變埋和理非都仲要有底線??傻撚左?
size=5]<環球時報>是什麼?
一份被大陸知識分子和平民輕視的民粹報章
靠著總編胡錫進在社交媒體的笑話、社論裡挑動矛盾和愛國主義(尤其是中港矛盾), 近幾年引起香港媒體注意

香港人愛恨分明,懂分善惡,<大公報>雖然以偏頗新聞和挑撥矛盾著稱,但當日<大公>記者為保其他行家安全、與警方理論而被押走,很多人也對他表示讚賞。

<環時>作者今天先否認自己的記者身份,只說自己是遊客,並且身上還有一份寫作大綱抹黑和平示威活動,更主動挑釁示威者叫他們出手打他,為香港社會火上加油,無疑是根本是分裂中國,破壞一國兩制!自甘墮落至此,令人唏噓![/size=5]

我自己就唔會放假消息亂spin, 上面句句屬實,批評有合理基礎
所以,我死都唔割
針對問題改善,下次會處理得更好
唔好FF好唔好?
你搞到佢搵個大使館幫手,再利用大使館向港府施壓
點都好過DD個遊客會叫到佢個國家向港府施壓,拎到支持
只要唔好全塞就得 航班都唔可以cut晒因爲冇人走到同亦教冇可能做到
香港無民主立法會 緊係無用
但係外國有,我哋要拉籠佢哋
只要外國人都撐我哋
美國嘅香港人權法先會容易啲過
而家只係塞,又冇打交,係有D爭執
但咁仲唔叫平和?
和理非活動都仲要有底線?
求下大家幫我推

與其諗塞機場對錯,不如諗8.16㩒錢經濟戰
https://lih.kg/1467538
尋日人多我相信係因為黑警射眼單野,而今日人少左都好正常,因為香港人就係咁,不過唔洗灰心,我哋仲有好長路要行,我哋嘅針對對象係政府,係黑警,係黑社會
其實機場唔係一直都係和理非會合咩
今次到底做乜
要代返入人地嘅角度去諗,如果人哋聽日要返工咁點算?
我哋要贏係要得到各方嘅支持,我唔介意整污糟雙手,利申我有份踢過狗
幫推 辛苦你
我都不屑坐喺度玩電話嘅人,不過我覺得各有各做,佢有黎都算
我今日喺T2離境大堂不停解釋就係為左令到今日塞機場件事變得容易理解啲,不過總有旅客係會好嬲
唔開心嘅係,聽到好多文員仔已經係無乜錢繼續喺香港,一定要返工搵錢,唔係唔知點生活,勁徬徨,搞到我都好徬徨,好似因為我哋要爭取人權,就要剝削人地返office嘅人權,仲要人哋一定要就我哋嘅運動,我去到後面已經講唔到野,因為已經無得講。一方面,唔想割蓆,唔想指責大家嘅行為,因為大家各自爬山,但另一方面,我嘅良心不停責備自己,因為大家嘅運動,令到人哋連返office嘅權利都無埋,我只係好無力咁喺到喊,邊個可以比到答案我??

唔開心嘅係,聽到好多dc9已經係無乜錢繼續喺香港,一定要開車搵錢,唔係唔知點生活,勁徬徨,搞到我都好徬徨,好似因為我哋要爭取人權,就要剝削人地揸的士嘅人權,仲要人哋一定要就我哋嘅運動,我去到後面已經講唔到野,因為已經無得講。一方面,唔想割蓆,唔想指責大家嘅行為,因為大家各自爬山,但另一方面,我嘅良心不停責備自己,因為大家嘅運動,令到人哋連揸的士嘅權利都無埋,我只係好無力咁喺到喊,邊個可以比到答案我??

唔開心嘅係,聽到好多廢老已經係無乜娛樂,一定要去公園睇大媽舞,唔係唔知點生活,勁徬徨,搞到我都好徬徨,好似因為我哋要爭取人權,就要剝削人地睇大媽舞嘅人權,仲要人哋一定要就我哋嘅運動,我去到後面已經講唔到野,因為已經無得講。一方面,唔想割蓆,唔想指責大家嘅行為,因為大家各自爬山,但另一方面,我嘅良心不停責備自己,因為大家嘅運動,令到人哋連睇大媽舞嘅權利都無埋,我只係好無力咁喺到喊,邊個可以比到答案我??
樓主可以係下一次窒機場前做各區文宣,多人入機場就唔會有刻意唔比人入嘅情況。
我8.5都有比人屌阻人揾食,但係無辨法,因為我都好唔想再見到有手足犧牲,唯有用另外嘅方法向政府施壓,而你要認清楚不合作運動嘅本質係咩,向政府施壓係一定會影響到人,唔好咁易覺得無助,如果覺得好難受,你可以去另一個崗位,總有崗位需要有心人
大使館唔一定會幫我哋,但係我哋公關做得好,啲外國人就一定幫我哋
機場出咗禁制令喇, 嘈條鐵咩

利申:死都唔割
幫你咩?
派軍隊攻打中國?
on9
自己香港自己救
ok?
大使館唔係幫我地
係幫返佢地D國民
大使館可以搵咩人幫手呢?咪港府囉
唔通搵我同你咩
係逼港府一係回應我地,一係攬炒清機場囉
唔係佢點同大使館交代?
真係佢地D國民無限期留係HK咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞