今日喺T2離境大堂,我無助到喊左

283 回覆
1184 Like 108 Dislike
正post 真正嘅實戰加結論post
都係,有嚟已經好好
唔應該對同路人咁嚴格
語氣重左
所以大家而家咪檢討緊
唔好再屌啦
傷和氣
我地都係兄弟手足黎㗎
同感
好 我覺得jam 係可以一試
因為唔夠人 要直面旅客 同時令自己人太痛苦太多衝突
我有同過朋友討論留一條路 係咪足夠增加work load
不過都無乜點講到落去 如你所見 大家當時去意已決 一個都唔想俾人入
但長遠來講 我係抱住大家日日都可以做到812咁嘅心態
可以等 可以jam 但我會好想知大家係咪覺得香港未夠worst ?
我今日都忍唔住喊
手心又係肉 手背又係肉
對住班好堅持嘅手足我知我都阻唔到 我亦理解
但同時見到一啲旅客 特別係香港人
佢地大家都好無助嘅樣
有啲仲係支持我地 係自己人 佢地都理解但真係無辦法
我又幫唔到佢啲咩 真係好痛苦
好多謝體諒佢地一班手足嘅旅客
美國9月嘅人權法案
如果佢凍結到親共嗰班仆街嘅人嘅資產,已經係好大嘅幫助,咁當然自己香港自己救啦
但係多個幫手唔好咩
我係其中一位受影響既市民,已經兩日飛唔到,...
來來回回機場,去禁區拎返我上唔到飛機既行李,
本來去歐洲既行程已因此取消,酒店、機票又無得賠...
因為架飛機係有來到,
有轉機客上到飛機走到,而我入唔到禁區係當 no show..
當我再買另一次機票之後半個鐘,
發現自己又上唔到機,我都企左響櫃台喊。
明明103萬、200萬+1我都有出來行,
我唔明,點解要剝奪其他人既自由來換自己既自由。
佢哋可以選擇屌政府,亦都可以選擇屌我哋
但係我哋幫呢班旅客走,佢哋點都會睇好我哋
唔好推post了,我無數據去support
大家可以睇返空管主任個post
嗰個post實戰好多
多謝大家喺呢度嘅理性討論
幫佢地走,咁咪冇癱瘓囉
同罷工罷得1日有咩分別?
你寧願班手足日日同去快閃
定而家只係留係機場咁樣
睇返空管主任個post,我覺得比較實戰
push
慢慢咁走 逼到delay / cancel
一樣有經濟壓力
所有衝擊行為都是警察假扮示威者所致,促請政府成立獨立調查委員會澄明事實!
你答我
有乜抗爭活動影響唔到人
遊行影響到附近商舖嘅生意,佢哋就唔慘?
點解遊客既觀感係重要啲?

第二,今日入機場嘅目的係乜?
尋日就話航班取消目的達到,可以散水,第日再嚟
今日航班唔取消係因為唔夠人
唯有用阻塞遊客嘅方法
但係又突然間覺得旅客好慘,返唔到屋企
咁再出機場嘅目的係乜嘢?
接機係可以揸住政府春袋?
你唔係現場吧
今日個人數就係唔夠咁做
先逼不得已要塞
咁講既人無同情心,旅客想走係人之常情,無哂旅費人生路不熟一定好傍偟,我地打搞到人理應幫佢。
係要做到有影響, 但唔係咁做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞