今晚機場單野,大家真係要醒

113 回覆
111 Like 7 Dislike
今晚單野,大家真係要醒。

唔係話割唔割蓆,唔係話捉唔捉鬼,對家就係想我地咁樣分化,自己人打自己人。
明白有唔少手足係好憤怒,但如果做一樣嘢,只係為發洩,感情用事,對局勢甚至輿論係冇優勢嘅話,做嚟為乜野先?而家最緊要係分咁做對整體局勢有乜影響,正唔正確。當然,火球術,勇武前線,當時既情況係需要用到一定程度既武力,係必須既,因為我地要守住前線,同保護其他手足。但任何私刑,尤其係咁多cam影住,大把故仔可以俾人任砌。一張圖就夠做你。一定會令到老人家、中立派等淺黃反感,大家要注意。

大家要記住今日點解咁多人支持我地
就係因為我地爭取緊公義,係正義之師;相反黑警、林鄭滅絕人性、喪盡天良
我地呢一刻唔可以同黑警一樣濫用私刑,當我地目的達到時,就要收手!
濫用私刑只係幫自己出咗啖氣,輸咗輿論,唔輸都會比對家砌我地,咁又得到啲乜野呢?
我地想為已經犧牲左既手足報仇但如果我地所做既令佢地既犧牲浪費左,咁我地對得住啲手足咩?我地大大聲咁話為咗邊個邊個,咁更加唔應該將自己既感受放係第一位。

為左啖氣輸左頭家 (香港) 值得咩?
我知道大家都好憤怒。但未到清算既時候,我地要忍,要頂住!
要以法律制裁黑警,係要成立獨立委員會!
記住,君子報仇十年未晚!千祈唔好壞左大事呀大家!!

任何可以比藍媒做故仔既畫面都要盡量避免,就算你冇錯都好,我地就會被佢地利用到個畫面,變成網路上既假消息,而藍既人就會見到更多假消息,而我地身邊既敵人就會越多。同樣道理,我地見到有警察抆槍,都會即刻煲大佢,即刻將嗰個畫面散出去一樣;你識得用既方法,土共都識,我地越級打怪,就更加應該注意。土共最叻係咩?係媒體,你比料佢用,就好似比子彈敵人一樣。我地只有一個優勢,就係輿論優勢,將輿論壓力施加係政府/警方身上,唔係因為情緒而放棄輿論。
割蓆,捉鬼,對家就係想我地咁樣分化,自己人打自己人
我地而家只需要分咁做對局勢有冇影響,正唔正確
只要做正確既野,我地根本唔需要怕鬼,大家互相提醒,保持冷靜

唔自制,唔克己,任由自己情緒爆發
就同黑警做既野一樣

大家要記住最後目標
各位兄弟姊妹各自爬山之餘,唔好失焦,做正確嘅野。

爭取公義,爭取五大訴求。
不割蓆!不分化!不篤灰!
為大局著想,放下自己。
放低自己個人嘅情緒私慾,做正確的事!

公義香港, 時代革新

push
為大局著想,放下自己。
放低自己個人嘅情緒私慾,做正確的事!
push
1/10
2/10
3/10
4/10
5/10
6/10
7/10
8/10
9/10
10/10
借個位

free to print : https://we.tl/t-zTHYn0SbVd
即使今日做得無咁好,唔緊要,之後做番好D咪得囉!

建議日後活動方式:

1 好似一星期前咁只需要坐係度,唔好阻人走,唔好去離境大堂,只去接朋友機
2 只坐係度,大家咁和平,跟本D鬼都唔做得D咩,所以唔使捉鬼。如果佢地挑起騷亂,影低佢

以上是小弟愚見,大家冷靜呀,距離9/9(美國國會開始開會)只有廿多日

不分化,不分割

要記住最後目標
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞