今日喺T2離境大堂,我無助到喊左

283 回覆
1184 Like 108 Dislike
睇到咁多人話航空公司錯話aa錯真係火撚滾。
知唔知85罷工係邊撚個最支持你地
係aa cad cx hx啊無機場帶頭,你自己話個日有幾大影響力,依家過橋抽板話aa cx?
五點個段時間keep住有check in,結果一大班人去t2同示威有衝突,個下你地係咪盲左啊。
推呀 聽日做番好d呀
唔緊要 大家都要有番些少空間去改善下
sorry頭三日先係和理非 頭先係因應811既升級活動黎 搞返清楚
不割蓆,一齊向警隊學習團結精神

問:阻塞機場搞死香港?
答:「做法不完美,但可接受,要改善。」

問:點解阻止公安離開?
答:「佢唔喺現場出現就冇事,去得果度就可能有呢啲風險」

問:阻止救護帶佢離開?人命黎架。
答:「而家眾說紛云,我認為事主可以去報警先,警方必定會跟進調查。」

問:點解你地咁方人性,濫用暴力,究竟想點?答:「在場嘅市民只係用最低武力,當一切平靜後,真誠對話就會展開」
我都好唔開心
屈住屈住
我哋變咗魚蛋論入面班衰仔
我哋無,所以都要搞到人哋無
點解會咁
明明唔係話想分化想割
支持但覺得有改進空間唶
明明可以做得好睇啲
過到去又俾人屌分化撚個心拿住拿住
不割蓆,做好de
你預咗要犧牲
但係遊客冇預咗要為你而犧牲啊!
罷工罷課係犧牲你自己 唔係犧牲遊客
唔好咩都撈埋混淆視線啦
屈住唔好,但我認同咁樣落去始終係要塞住機場。
流過眼淚,就要向前望。
唔好忘記你今日塞過既人,因為你而返唔到屋企既人。
你塞左佢,就注定有責任去繼續爭取。
唔好覺得做錯左一次就灰心,件事重未完,重有得彌補。
你做唔出完全塞晒,咪減慢佢個人流,要佢地有咁慢得咁慢。
你覺得要放,你就同其他人講去放。
記得不割席、不分化都包括你地,唔使驚。
[機場抗爭]呢條計好惡毒,大家幫手推上熱門睇下點拆
https://lih.kg/1468629
連登仔可以自私到咁
唔好意思,好忙無睇直播,昨晚發生乜事,嚴重過811 少女比警察開槍打爆左隻眼??
講得好好
硬係有堆人唔接受其他意見
大家都係想個運動成功
點解就唔可以冷靜啲一齊討論
我估好多人冇諗過你講既野
咁點解當初大家咁支持港鐵不合作運動?想返工既人都無consent過

利申不割蓆
回響無咁大係因為啲旅客塞到入唔到機場 你睇唔到佢地投訴

你認為佢地第一日飛唔到會無野 第二日飛唔到就變憎香港人?要憎既 第一日就憎左 當初就唔應該咁多人衝入機場
咁如果講 凡事都有好同壞既影響?
基本上 琴日同今日入得機場既 目的就係癱瘓機場
如果目的只係向旅客宣傳 唔需要呼籲咁多人去
宜家失敗既地方係我地出面令到佢地飛唔到
樣衰既係我地
但係佢地飛唔到 一直都係去機場既目的
總之點都唔割,唔好再講了!
香港人加油!永不放棄!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞