今日喺T2離境大堂,我無助到喊左

283 回覆
1184 Like 108 Dislike
罷工而cancel航空公司會賠/安排
依家係我哋唔畀人上機
我知要搞大啲先有用
但最起碼幫下遊客手聯絡又好安撫又好
咪撚做人民公敵
的確係夾硬嚟

今日見到有旅客喊曬口求我地,俾佢地過
我真係好對唔住佢地,佢地只係嚟香港旅遊
無諗過會無機返屋企。

我地成日話自由自由
我地今日剝削緊人地翻屋企嘅自由
到底我地重有咩面子,同人講自由?

大家將心比心,若果今日嘅情況,
發生喺自己身上,又有幾多人可以理解同接受?

癱瘓機場係好,但絕對唔係好似今日咁
夾硬嚟
唔完美,可接受,需要改進
但如果身處異地遇到咁只會覺得好撚煩同煩
都係嗰句,要調整下方向

唔可以忘記呢單野
[機場牌]關於之後癱瘓機場運動
https://lih.kg/1467888
加油我地要 反省改進 再齊上齊落
等陣先 果啲自由要分開討論嘅
你推到咁 咁林鄭都有自由唔理我地訴求啦
我覺得唔好推到 喊苦喊忽先
阻遊客 尋日都係阻 尋日都係夾硬
英國機場罷工影響9萬人上機都一樣
如果大家buy癱瘓機場
咁點先癱瘓到 係咪要等齊人?
咁就討論要幾時先會齊人?
同感
下次做好d : 只留一至兩條離境岀口,俾人排隊,增加機場壓力
唔好嬲 我同你經歷一樣 今日係機場抒解旅客情緒 派水派食物 其實我地可以參考以下一段

旅客入唔到去,必定會喺勇武面前鼓燥,鏡頭下觀感難睇,咁可以點處理?可以嘗試學政府耍太極手段,將矛頭指返AA同政府。可以安排旅客喺一個位置聚集稍等,然後一路同旅客解釋,AA有特別通道,不過唔肯開放俾旅客,我地同你地一齊去搵AA要求佢地開路。有返咁上下旅客數量之後,就可以將旅客帶到AA排隊。

重點係留有後路 不過後路選擇權係AA到 唔是我地手足
果班癲撚咗亂衝亂塞嘅可能係臥底
明白嘅,但尋日唔算夾硬喎
尋日真係多人到水洩不通
我地唔洗專登塞死離境個位
啲機都取消咗

但今日喺突登塞離境個位
唔俾旅客走喎

兩日旅客都無得走,
尋日我地係被動令佢地無得走
但今日係我地主動令到佢地無得走

我知無可能次次都有812咁嘅規模癱瘓機場
但有無啲無咁夾硬嘅方法先?
好意見 要推
[約法三章] 標題,突發, 負面者加入黑名單
https://lih.kg/1468469
Push,支持
818百萬遊行
明白你感受今日都有份發夢都係喺t2
見到啲支持我哋嘅外國遊客問點解要咁做
老實講我個一下我答唔到
見到有個女仔因爲入唔到喊心軟左
但係我明白手足咁做有佢哋嘅原因
因為曾經都有人提出過不如放遊客
不過大家都堅持所以我尊重佢哋
有手足話如果心軟嘅唔好企喺嗰度
最後好抱歉行開咗陣之後仲要比個遊客捉住隻手同我地講加油
不自覺地係咁鞠躬同say sorry

最後最後手足真係要冷靜,我哋咁樣做其實都有預想到遊客會不滿
如果遇到遊客挑釁除非動手請唔好主動去挑釁
我哋可以嘗試解釋或者say sorry
今日t2想衝出去個位手足我只係想講
出嚟唔係為打架就算俾你打完場交我哋又有咩好處
衝動是魔鬼 完
尋日係靠人數jam運作,都係會阻住人走,但責住落左機管局,今日唔夠人無及時轉返做只做宣傳 Btw辛苦哂
慣左啦班連衛兵
日日都比人割
又話核彈都唔割

利: 唔割,勇武同和理非互相合作
不嬲抗爭大撚曬㗎啦 人地有頭家個啲唔洗理㗎喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞