今日喺T2離境大堂,我無助到喊左

283 回覆
1184 Like 108 Dislike
大罷工當日並唔係只有港鐵不合作,亦都有司機慢駛等,都未見有大批人反對
如果你講對旅客影響大,有無諗過一連串既不合作運動都有機會令到基層生活受影響?佢地都afford唔到。 依句係咪好熟,岩呀,就係林鄭一直講既野
宜家我眼見就係全世界無啦啦好似林鄭咁鬧緊人阻住旅客飛 阻到香港經濟
今日係現場都見到有旅客喊曬口求比佢入
勇武係槍林彈雨中對抗警暴嗰班
恰平民恰遊客嘅行為唔係勇武係懦弱
咁都唔識分唔好出黎抗爭
唔好整臭勇武個名

呢兩個月前線嘅勇武派個個智勇而深沉
唔係發癲就當自己係勇武

做埋d懦夫行為
勸又唔聽又話兄弟爬山

和理非唔會同勇武割席
但必須同懦夫割席
咁樣就要喊
咁點解你唔返屋企喊飽佢?

有乜野抗爭活動會唔影響人?
你咁樣同割席有咩分別?

同埋唔好侮辱勇武個名
今日你地既行為只係on9 唔係勇武阿
大家屌人記得善用不推文功能
唔好再執著於捉鬼,鬼一定有,唔會捉得晒
重要野,要推。永不離棄義士。核彈都唔割。保持謙虛,行動大膽
試著說 Hit and run + Be Humble。不要說 Be water
- 游擊戰為主,路障戰,陷阱戰,遠攻戰,3方配合游擊戰
- 與警狗保持長距離防線,防止狗突然衝擊,可以安全退後。
- 短期防守,絕不長期守。
- 如果見到警狗開始佈防,就要立即全部人轉場地,令佢地on99咁浪費時間
- 如果沒有辦法反擊畜龍或水車,不要等待畜龍或水車出現先退後。一見到佢地身影,設路障或陷阱後就立即退後。
- 絕不硬頸,不能硬碰,更不要企硬對峙。
- 不留戀任何戰線地點,要流水式打擊,打擊完就去下一個目標。
- 聽同伴意見,不被捕為主。
------------------
光復香港,時代革命
兩面不是人

講極都唔明
最緊要檢討
唔好主動咗人, 無論係返工放工登機或者做任何嘢都好, 用人數去填滿成個運動, 被動地癱瘓機場, 咁樣個責任先會落咗喺政府嗰度
唔比旅客走呢種行為實在不智,對訴求冇幫助之餘令到旅客對香港人留下壞印象,損人不利己
P牌仔說聲加油
𣎴分化 不割蓆 五大訴求 缺一不可
支持
加油
唔緊要 大家會檢討架!

【跪求大家入黎睇下,我好想香港贏】關於鬼關於衝動
https://lih.kg/1466732
紅隧都係去到第三次先識叫人唔俾錢過啦
場運動仲可以繼續落去
只係要檢討翻今次嘅做法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞