今日喺T2離境大堂,我無助到喊左

283 回覆
1184 Like 108 Dislike
所以今日會搞道歉大會,就會為左同大家分擔返個責任,要錯就一齊錯,要贏都要一齊贏
唔割,但要檢討策略
事情已經發生左,改變唔到。但我地手頭上做得到既,就係文宣!

機場出防暴、警員拔出真槍、公安混入示威者
以上三點要煲大,要成為「8月13日」既焦點,用黎分散公眾對「阻旅客登機」既注意力。其中公安混入,更可以直接挑戰整個一國兩制的認受性,為人權民主鋪路。

為阻登機道歉
我明白依點充滿爭議。但依個Po討論既僅僅係一個行為既PR後果,以及尋求PR方案。我無意係度評論阻登機對香港、對運動是好是壞。

客觀事實是,阻登機行為引起了不少不滿和反感。而道歉僅僅是針對這些反應作出的PR應對,即使你認同行動都可以參與道歉。但道歉後就要立即開始冷處理。

以眼還眼、實內放煙
以上兩宗事件應該繼續作為輿論主力。
蠢撚過隻豬 唉 冇眼睇
Push 不割 不分
我會問
而家香港咁壞嘅情況
係咪都未足以大家不斷
用812嘅規模去癱瘓機場?
無話夾唔夾硬
對我來講你嘅目的都係癱瘓
迫使政府回應
講真我最怕嘅係下次要動員812嘅規模
係要死人嘅時候
我認同你嘅講法
我覺得,個女仔爆咗隻眼
先換嚟一日812咁嘅規模嘅癱瘓機場
但813呢?人數連812嘅一半都唔知有無

香港人係咪要爆多隻眼,死埋人
先可以換到多一日嘅癱瘓機場?

其實香港人已經被政府推到懸崖邊
我真係唔希望香港人嘅熱情一日就冷卻咗咁多
無錯812要等車入機場,
機場塞死要落車行去機場,
再行返去東涌搭車走係好辛苦,
但至少嗰日我地成功喎。

所以我懇求每一位香港人,
唔好放棄每一次抗爭,發聲嘅機會
唔係割唔割蓆既問題,遇到d不合邏輯常理既事有無可能前線有臥底係到帶風向,搵翻d舊post黎睇之前班臥底都做過呢類野。解決辦法只有搵更加多人支持你果面,用民意壓到對方收手。

真正同路人無可能態度咁差,好似尋日有前線係鏡頭前攻擊FA、搞立場記者同白衫阿伯,完全失控極之懷疑佢既身份

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞