[緊急]唔駛用衝嘅!一連三日機場和你飛和理非新玩法!

421 回覆
719 Like 1450 Dislike
當然你講嘅係理想情況
我會支持不合作運動就例如8.5大罷工
但無可否認有一部分唔關心時事嘅c9又好打工仔又好 尤其是今次對象遊客咁
我聽到有人會包容同支持
但另一邊聲音會覺得始終係示威者導致而成
我地唔可以忽略呢種聲音
佢地或者唔係反對示威 但確實有因為咁影響到佢地嘅行程
而我地係可以避免 因為我地要得到支持先可以將訴求宣傳出去
唔應該同黑警硬碰硬比佢地有籍口話我地影響旅遊業從而影響經濟問題
我知黑警嘅指控無跟據並且誇大不實
但我地可以避免到 點解仲要明知係圈套仲要跌入去
所以借力打力
我咩都唔知
你講左咁耐捨得block未啫
和你飛和理非
做法唔好
你以一個去旅行既心態
阻到連旅行都miss 左
你會怪邊個
梗係怪我地排隊阻住佢啦

唔係飛又走去排check in counter 做咩鳩
我明,但係因為對家作出一個咁無理嘅安排,我認為應該要稍作反擊,由此至終,都冇人話要入離境大堂。
講到尾都係擔心民意,同埋想得到外國人既支持,但你覺得真係會有外國勢力介入咩,會唔會太痴心妄想
pish
我自己唔會帶口罩,我只係怕其他手足有顧慮。
你講得好啱,我係某程度將知結果理想化。所以出個post想睇吓大家點睇
唔同意你嘅邏輯,其實上次和理飛都冇點阻到人,咁點解今次佢加措施又會令人覺得佢做得好呢?

反而如果我地完全唔理佢,傳媒就冇野好報,分分鐘冇人知佢做過呢樣措施,佢就打唔到民意戰。我地今次唔洗借力打力,而係四兩撥千斤就夠

而且你好難確保唔會阻到人上機,萬一唔好彩真係有人miss左班機就好大鑊,絕對會惹來反感

所以建議都係喺arrival hall接機就夠,如果今次搞出事,分分鐘以後搞和你飛都有困難
和理非繼續齊齊做文宣
勇武派繼續裝備 upgrade

齊上齊落,各自爬山

五大訴求 環環相扣
不分化,不割蓆,不篤灰
可推
Push push
推!
我覺得我地唔洗去排隊佢地自己就會出事先...
影響到遊客,搞到人地上唔到機,到時邊個包容你
共識係勿阻人上機

你叫人大排長龍
搞到deadline fighter miss飛機?
好似話送機可以入去?
Push
唔需要我地出手
同佢超合作睇佢柒已經係最有效反擊
我明白同理解你提出嘅建議係想大家可以有多一種途徑去爭取
有人話騎劫可能你會覺得難聽咗少少
其實大家都係想當日嘅處理手法可以完美
與其諗點做 不如諗多一層點做先可以達到目的
無錯 就當你嘅假設係完全啱
最後全部旅客同其他人係機場嘅係都覺得黑警係白痴
咁跟住呢?
我地嘅焦點係訴求
咁嘅做法好似完全冇達到
我都同時分享我自己嘅理解比大家知
我冇話我係一定啱
希望大家可以再諗多少少唔同嘅睇法同見解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞