[緊急]唔駛用衝嘅!一連三日機場和你飛和理非新玩法!

421 回覆
719 Like 1450 Dislike
依個都好呀
你唔認為外國遊客嘅睇法對抗爭真係有好大影響

但依家提出不合作運動唔係就係想令外國遊客屌popo咩?
諗清楚阻到香港市民同阻到外國遊客係兩件事嚟
改變策略唔係唔得,如果做既話我都希望可以好好睇睇。次次夜晚太多奇怪post,一時講野語氣重少少,希望巴打唔好太介意
push
推! 和你飛!
都唔知搞人上機做乜撚,一毛就死開啦
你搞到人上唔到機咁最後係屌邊個先呀
肯撚定係示威者囉,點會屌政府呀,用下你個豬腦啦
Push
Push
夜深了 又係一毛出黎帶風向
搞人上機做乜9,分化撚屌你老母
推!
On9
唔好攪到出國啲人,今round 係和理非
明白,我一路都冇話過人係三毛五毛,冇屌尻過人,除咗係港共政權同popo同左膠,佢哋全部都同我血海深仇。我出個post,係集思廣益,因為我認為,每一個人都摸索緊個抗爭模式,我唔會因為大家屌我五毛就心淡,因為我好相信理性討論好重要,就算我自己唔係和理非。

多謝巴打。
咁講啦 先唔討論不合作好壞
留意返佢點樣封個位 佢其實係每一行(A-K)係check in counter 前封
即係到時可能會有好多個位可以入去
然後其實負責control果個只要眼尾望望你有冇機票就決定到放唔放你入
個過程可以好快 本身就未必真係會有條長嘅隊出嚟
所以要不合作未必可行 可以聽日先跟原計劃睇下實際操作係點 再現場手足討論下

再講嘅就係 政府而家真係打緊輿論戰
我哋呢邊真係每做一件事都要諗清楚
我會覺得癱瘓機場的話 由ATC 同airlines 工會發起罷工嘅形式會冇咁容易激起民怨
反而如果有香港人急急腳去到機場要趕飛機 
然後仲見到大家係度不合作 真係會好不滿...
(真係會有人唔知可以插隊 傻豬豬係度等㗎)
利申我都係P牌

認同,理性分析,
1. 效果
2. 時機 9/8? 10/8 or other
3. 記住最終機場嘅目標都係指去
五大訴求,到底點做先係真正有效?

點都好 認清目標
係令政府真正落實5大訴求:

可行嘅就應該分析考慮 :
萬人接機 ?
聯合航空業罷工?
不合作運動?
others?

總之齊上齊落 be water !
咪撚搞離境人士
好容易比人入
但好多人贊成,我唔係大台,我冇權宜家叫人唔好咁做。況且本身我支持。依個係一個open forum,如果有人有其他諗法,可以去開另一個post討論,甚至附上依個post條link,依種討論先合付民主嘅本質。
你比cctvb 記者影到有班巴打排完隊又唔入去,會唔會大造文章?

人多坐爆入境大堂會唔會更好睇?
sorry, 其實我不嬲唔會夜晚出post,我平時都瞓咗,我真係唔係帶風向。

語氣重咗,希望你唔好介意。
大家請善用不推文回覆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞