[緊急]唔駛用衝嘅!一連三日機場和你飛和理非新玩法!

421 回覆
719 Like 1450 Dislike
聽日對家封離境大堂,怕咗我哋嘅不合作運動。但大家諗吓,如果我哋又返去接機大堂坐,離港嘅乘客完全不受影響嘅話,佢哋會點諗,佢哋只會覺得,香港popo今次嘅安排十分之好。要知道佢咁樣封機場係極之橫蠻,你唔通唔俾我嚟送機,我就算去機場行吓,都係我嘅自由,唔通我哋就任佢,甚至俾佢攞分?點都講唔通。

我明白好多人會擔心太激進嘅行為會影響抗爭者喺外國遊客心目中嘅形象,所以宜家有一個極度和理非嘅方法,去將壓力轉移返popo同港共政權度,要佢柒出國際,借力打力,狼狠打佢一把。

方法喺咁,好簡單。聽日開始,popo應該會喺離境大堂設幾個counter, check吓邊一個有當日嘅離港機票,我理解係冇當日機票嘅係唔俾入,係真乘客,就准入去check in。咁大家好簡單,一齊心平氣和咁去排隊,黑衫都唔駛著,因為你唔係去示威,你只係以一個普通人嘅身份入去機場,送機又好唔送機又好,你唔駛同佢理論,你只係去排,排到條龍好長,真嘅乘客,特別係歐美嘅,一定唔會怪你,因為喺佢哋眼中,你只係入去機場行吓,遲咗去送你朋友機,而佢哋認為,每個人都有權利入機場。你只要扮唔知,英文好嘅手足,可以同啲前後嘅遊客講,你都唔知點解popo突然會有個咁嘅安排,你話你只知道啲和平理性嘅示威者係去接機大堂示威,而唔明白點解popo封咗離境大堂,限制一般人出入。咁到時外國遊客一定會覺得popo小題大做,阻住曬,一鼓躁,信我,popo一定縮,你用咁嘅方法封高鐵可以,但封機場你就自己搵嚟柒。如果佢哋因為條長龍上唔到機,航空公司俾人嘈,最後一定會屌柒政府。支那人可能會出聲,你只要唔理佢就得,因為佢哋都唔知乜事。

大家要記住,依個係和理非嘅極致,你最多只係帶個口罩,唔駛黑衫,唔好叫口號,唔駛勞氣,去到counter佢問你攞機票,你可以扮搵,你可以講英文,你可以扮唔知點解有個咁嘅安排,但你唔好同佢嘈,展現香港人嘅修養,心平氣和,每人搞幾分鐘,之後隔一陣,飲杯水,落去接機大堂叫個口號,又上去排過。依個係超級和理非不合作運動,但你係完全光明正大,唔似塞鐵要阻住幕門,唔駛去塞check in櫃位,冇人可以話你。你popo壞事做盡,諗埋啲屎橋,我哋就送你一程,要你柒出國際。
自推
推推推
和理非嘅極致
用豬仔推
求大家幫手推
我要popo柒出國際,最後吞槍自殺
自推之鬼
mark 低身份證咪仆街囉巴打
計漏咗啦你
今日同我推,聽日和你飛!
推!
支持不合作運動,希望大家唔好忘記每一次抗爭既教訓同成效

基於永不割席既原因,我絕對支持市民用唔同手法去抗爭,包括係departure hall集會同向抵港旅客宣傳,但你地覺得只係咁樣係咪就可以爭取到五大訴求,國際社會係咪會因此關注呢?唔係唔做,只係唔可以只係咁就算

p.s. 隔壁好多人推既post話要整糾察隊,大家係咪唔記得佔中係點輸??點樣比人騎劫出賣?

p.s. 絕對唔建議衝擊禁區
所以我咪話唔好黑衫,你又唔係去示威,去送個朋友機,一定有好多咁嘅人

佢mark仲好,大家慢慢搵張身份證出嚟

佢一定有幾個counter, 大家去完一個去另一個
[最終戰術] 如何兵不血刃做低政府
https://lih.kg/1434095
好似work
係和理非就好

我就怕差佬專登撩下你地班友仔,之後又有人塞機場交通,到時又輸。

記住:「阻礙機場運作」呢樣野應該係我地逼到差佬做出黎,
而唔係差佬撩下我地引到我地做出黎。
其實夠多人咪得.. 你得幾十人咁緊係仆街啦
我9錢一早屌過,小心肥狗黎養過嘅戲子,尤其呢隻CU-Soci愛支狗細良:

1.佢同佢師父董標根本維撚雙劉,狗共慣技一手軟一手硬而已!!!

2.佢出身大愛支紅鵪鶉發財自狗政CPU,冇大台扮民裏面班共諜同佢點搵食??

3.當日又話青新係共又屌陳浩天天琦etc總之勇武講獨係傻仔係諜,今次六七月起頭就又撐又讚稱兄道地,到依家狗共開始落場就加刀又想"唔好激親共產黨"起大台邊維撚邊收割??

明白,好同意

但我覺得排隊依個方法可以將壓力轉去政府同popo度,佢哋一係要撤個counter,一係就俾遊客同航空公司屌。
塞交通係戇鳩,會攪到大家困左係入面,千祈咪制
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞