[緊急]唔駛用衝嘅!一連三日機場和你飛和理非新玩法!

421 回覆
719 Like 1450 Dislike
今年應該無喇掛?去到今日都仲含淚不如含撚算啦。
可以再睇下點既,始終而家大部份人都只係想去接機,但千祈唔好當呢d係階段性勝利就得
其實我地應該要正視一個問題
究竟宜家係同班黑警鬥氣定做實事
和你飛主要目的係想宣傳我地訴求令更多人知
唔一定要同黑警硬碰硬
呢場運動講嘅係靈活變通 游擊戰嘛?
我不割席
但無可否認大多一般市民會care自己被影響多啲
只會開始反感
我唔反對不合作運動又或者其他
但我想大家諗多啲唔同角度
想贏要得到支持 並非只要連登嘅支持
https://www.facebook.com/PeopleOfHK/videos/896012047433323/

手足齊檢舉! 唔該
段片影到勇武個樣!
聽日對家封離境大堂,怕咗我哋嘅不合作運動。但大家諗吓,如果我哋又返去接機大堂坐,離港嘅乘客完全不受影響嘅話,佢哋會點諗,佢哋只會覺得,香港popo今次嘅安排十分之好。

其實由第一段開始我就唔明個邏輯
班狗咁樣封離境大堂 點解你會覺得對乘客係完全冇影響
你有冇諗過其實香港每日經機場離境嘅人係相當多
佢咁樣封住departure hall要逐個逐個check機票先放行
係一定會有影響 而且非常嚴重
單係本身要出境嗰班人排隊嘅場面已經會非常壯觀
根本就唔需要我地再做任何嘢
鄺囝林卓廷譚文豪實做票王
「幫幫手推一推」黑警唔單止搜身時恐嚇市民 仲要強光照市民對眼!
https://lih.kg/1434132

https://youtu.be/OjM9aG3xZKk

https://youtu.be/F74MRhonX28

有youtube喇!!!!!!!!!!!!
好耐冇去機場
Sorry 我係P牌仔
我明樓主原意係好,但依家你post曬出黎,幾和平禮貌都好,我都擔心對家會借依個post借題發揮話人龍長係示威者做出黎。例如一個就搵唔到姐,當您咁樣呼籲,個個都用依招,對家mon住我地post,cap落黎做文宣,再搵人扮上唔到機,或者真係有本地外國人因此上唔到機,又影到你地落翻示威者個邊,我地真係難搞,我地就唔割,外國人或者中間偏黃既人會點諗?同埋俾popo佢地攞分都無計,我地始終係focus起5大訴求,機場運動唔係為左落佢地面,無謂為左咁而令唔知既外國人或者偏黃香港人對我地有壞印象。

個人少少意見only交流下,都係一d個人憂慮,點都好,最終你地做同唔做都不割
係呀,我冇話一定會係咁,如果我係絕對正確就唔駛開post。

係,一定有人會出聲話我哋,但邊個可以話你係示威者,你又冇gear, 唔係黑衫,去送機都唔得?
林卓廷非常有保留。
其餘兩個真係票王都無話可說。起碼人地dom本肯做。
你諗嘅角度只會係啲人屌9popo
點解唔會諗下有部份人係會屌9示威者

除非連口罩都唔帶
唔係一定覺得係示威者搞事
最後我哋都入唔到去,入到都唔係塞counter
好灰
大佬
人地用幾千/萬蚊買張機票分分鐘重有其他connecting flights
一miss咗班機就奶嘢
到時要屌一定係屌點解示威者要搞到佢囉
其實唔駛你去都已經會好亂,依我地個人數仲要走黎走去就會更亂,混亂起上黎,政府大條道理去做野,之後機場唔再搞得成,係唔係你負責
推 林鄭 黑警 黑社會 黑議員 廢官員 冚家剷

Block死分化三毛
明白既,不過都係果句阻唔到人既抗爭除左換句香港加油外,真係無架喇
係,你講得冇錯,我出post係集思講益,如果大家會去做,我會去,如果大家認為唔好,我唔會做,但我唔認同有啲人話咁做係騎劫原本個和你飛活動,因為冇大台就冇所謂騎劫。何況宜家對家係有新安排,我覺得我哋都要變通一吓。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞