計劃進修PhD/Research討論區 (3)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike

我有個fd 做topology
佢老細係field 入面數一數二
到宜家postdoc
都未有publications
我諗應該真係需要時間同有一定難度

但係佢地應該有大堆under review, working papers

數學應該真係難d

原來maths咁難架

btw, 會考maths唔合格

你睇香港果班純數佬好多60歲都無50份publications

正常做到ap 要有幾多publications?
我見過最少係2份

唔同field都好唔同
UCLA個死人MBA好煩成日spam email
呢度有冇巴絲宜家身處外國

有幾個 應該無絲
有冇巴打喺UCL讀緊

Pure Math好難出文
不過有Arxiv似乎將D細野放上去又好似ok

到宜家postdoc

但係佢地應該有大堆under review, working papers

數學應該真係難d

原來maths咁難架

你睇香港果班純數佬好多60歲都無50份publications

我見過最少係2份

ap 係associate professor?

Pure Math好難出文
不過有Arxiv似乎將D細野放上去又好似ok

到宜家postdoc

數學應該真係難d

原來maths咁難架

我見過最少係2份

ap 係associate professor?

assistant professor

有幾個 應該無絲

我係法國 啲數好深

有幾個 應該無絲

我係法國 啲數好深

巴打讀數?巴黎?
有冇人係norway讀緊phd?

有幾個 應該無絲

我係法國 啲數好深

巴打讀數?巴黎?

讀data science 係under Applied Math 係巴黎
MPhil robotics 入黎 say個 hi
有冇巴打喺UCL讀緊

識人就有

有幾個 應該無絲

醒下,連登無絲打的

有幾個 應該無絲

我係法國 啲數好深

巴打讀數?巴黎?

讀data science 係under Applied Math 係巴黎

Ecole Centrale de Paris

有幾個 應該無絲

醒下,連登無絲打的

This
MPhil robotics 入黎 say個 hi

曾經有興趣讀呢邊 但係ug冇玩過又冇讀過就棄左
有冇巴打喺UCL讀緊

識人就有

知唔知有咩條件先入到同多唔多人爭
會唔會MA都好多人爭
有冇巴打喺UCL讀緊

識人就有

會唔會MA都好多人爭

你ug performance點?大部份2:1 okay
有冇巴打喺UCL讀緊

識人就有

會唔會MA都好多人爭

Ma黎講sec up 都有機嘅

有幾個 應該無絲

我係法國 啲數好深

巴打讀數?巴黎?

巴打點知? 底已起? 定係我地本身識?

有幾個 應該無絲

我係法國 啲數好深

巴打讀數?巴黎?

有幾個 應該無絲

我係法國 啲數好深

巴打讀數?巴黎?

我印象中冇識人讀Econ想讀PhD

有幾個 應該無絲

我係法國 啲數好深

巴打讀數?巴黎?

大家都知你係邊個

我係法國 啲數好深

巴打讀數?巴黎?

大家都知你係邊個

好癲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞