[校園]《再見了,還會再見嗎?》

1001 回覆
30 Like 5 Dislike
歡迎回來
唔講我都唔記得
點會
好慘
好正
見你有誠意過隔離Po果個大仆街咁多 慢慢啦我會等
我好記得
呢邊都要尋寶
冇呀邊有
覺得個樓主點
係咪唔明咩叫隔離post 我都係啱啱先知咩意思
大仆街做熟左就慢慢出一po一文都夠膽
要轉ac
第10章 – 轉變

「今日我哋會開始教新一課,呢課係講代數嘅運算……」

「你估下一陣會唔會派卷?」我問小雲。

「應該會掛,話晒都考完成個禮拜啦」

陳sir講講下書突然向住呢邊行過嚟,敲一敲我枱面

「你哋兩個可唔可以靜少少,我睇住你哋傾咗成堂喇」

明明呢堂先開始咗5分鐘,咁都叫成堂。

而家啲老師真係好煩,連傾一兩句偈都唔俾。

「今日講到呢到先,知你哋全部都冇心機聽書㗎喇,成堂都望住我枱面,而家派卷啦」

唉,真係好緊張……

「今次有兩個同學攞到滿分……盧素兒同張轟浩」

「睇得出兩位同學都有俾心機落去,低分嘅同學都唔使灰心,下次再努力。」

小雲:「好犀利呀,遲啲有咩唔識我靠你㗎喇」

我:「幫到一定幫!!」

今晚一定要拎俾媽媽睇,等佢開心下先。

「媽媽,你睇下我數學測驗滿分呀!!」我興奮地拿著試卷跑向媽媽。

「做得幾好,不過冇咩值得開心」媽媽面無表情地說。

「你諗下你填form喺職業嗰欄會填咩?」

「係“學生”啊,咁讀好書攞好成績係咪你嘅責任?」

「返入房温書做功課」

我耷低頭就行返入房攤上床。

「點解連攞滿分都要俾人鬧,我仲有咩做得唔好喎」

「我都已經盡晒力做到最好啦,點解結果都係咁……」

我一邊抱住攬枕一邊喊,諗返起前幾日發生嘅一件事。

「好唔鍾意媽媽,好想脫離呢個屋企。」

可惜,所有嘢只係我一廂情願。

話說嗰次我彈完《睡公主》之後,有再上網睇多啲嗰個姐姐嘅資料。

呢排返學坐車都係聽緊佢嘅歌,喺琴行都係繼續學彈佢嘅歌。

不過,我以後都冇機會學琴喇。
我係伙記度講左 驚佢地真係唔識入
究竟巴從來冇諗過入嚟睇一眼
老強巴從此消失
搵得返上篇文未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞