兔仔討論區

525 回覆
61 Like 0 Dislike
我隻兔睇過個間唔係姓馬個個,真係好唔掂
後來跟Dr Ma 睇過 腳仔扭傷,絕育,Fur Mites,普通Body Check 都ok

不過,我隻兔上個月去左 Dr Ma Body Check, Check 完第二日無端端唔食野,唔屙屎,唔郁,拿拿淋打去 Dr Ma Book 時間,點知撞正佢放假,即刻帶左佢去大圍珍禽異獸睇,由 Dr Lin,Dr Peter 同 Tiger 跟。
照左 X ray, 抽血後,醫生話佢胃唔蠕動,不斷漲大,好痛,要食藥,打止痛針,住左兩晚醫院,最後埋單$7000
食左一星期草粉,藥,而家終於好番哂。到而家都未搵到原因,可能係隔離裝修,令佢精神緊張

我琴日都比dr.hugh forward去大圍24睇de.edith都係睇胃+腸脹
佢本生叫我留院照xray驗血
但我本生就諗住第二朝帶返佢見dr.hugh所以留院一晚就算 個到$1800
點知走左先知dr.hugh full booking
靠自己按摩左一日加藥而家佢跑得食得柯得跳

我覺得dr hugh 睇得幾好

半歲?

嗰間野除咗dr ma之外好似成日轉醫生,唔敢肯定

我有聽人講dr.ma讀獸醫係讀小動物,即係貓狗,兔鼠個啲屬於另一類佢係冇讀過得basic knowledge
上nowtv係佢比錢人請佢
佢仲同啲義工關係好好,所以好多人幫佢宣傳
呢啲係有個熟既pet shop staff同我講
信不信由你
我覺得dr hugh 睇得幾好

我有朋友帶貓去佢到body check
可能因為各方面都好好冇做其他特別野
dr hugh剩係收佢一半consult錢
有無按摩教學?

https://m.youtube.com/watch?v=LbyC6CWbm5M&feature=youtu.be&feature=youtu.be

嗰間野除咗dr ma之外好似成日轉醫生,唔敢肯定

我有聽人講http://dr.ma讀獸醫係讀小動物,即係貓狗,兔鼠個啲屬於另一類佢係冇讀過得basic knowledge
上nowtv係佢比錢人請佢
佢仲同啲義工關係好好,所以好多人幫佢宣傳
呢啲係有個熟既pet shop staff同我講
信不信由你

鬼叫無乜醫生會睇兔仔咩

留名,朋友俾我養左半年,我咩都唔識,咩品種來,有咩要注意

好似樹熊
好想知巴絲d兔係咪係寵物店買
我遲d可能會養,但係怕買左d病既兔會害死佢
就黎10歲

領養啦

領養啦

同埋諗清楚 兔仔係破壞王
咬爛左n條電線同牆
唔係隻隻兔仔都好似狗禁親人
我屋企隻女王到依家都成日發脾氣 得閒咬下人
但我都好愛佢
留名 想養
有冇巴絲分享下係邊到領養?
同埋夏天會唔會特別臭
留名 想養
有冇巴絲分享下係邊到領養?
同埋夏天會唔會特別臭

兔協有好多等領養,半歲都有

臭唔臭取決於你用咩墊材同勤唔勤力清籠
我一日換兩次貓沙,用尿片墊籠底,雖然有啲唔環保,但好乾爽,無味,兔兔手腳又乾淨
有無巴絲隻主人好玻璃肚成日痾爛屎 ?明明已經停哂菜停哂零食淨糧草 佢又唔係日日痾喎,幾日痾一次咁,諗住放假帶去診所check check
就黎10歲

個樣好純,好女仔
就黎10歲

個樣好純,好女仔

10歲睇落好細隻
有冇tg group?
就黎10歲

個樣好純,好女仔

10歲睇落好細隻

十歲都冇白內障好叻女
大家去邊到買兔糧 草?食開kaytee 唔想幫襯killpet
大家去邊到買兔糧 草?食開kaytee 唔想幫襯killpet

旺角兔協?

我係屯門華都果間petpet's land同新墟8號兔買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞