兔仔討論區

525 回覆
61 Like 0 Dislike

側今日頭,腸塞,就算你抱上手佢爭扎,後腳踏空可以斷脊骨,兔仔骨好輕好易斷,聽過有主人見佢係枱底拉出黎果下拉斷骨,腳踩得格仔,硬地又會生腳瘡,側頭腳瘡無得醫,貓同兔我都有養,貓粗生好多,坦白講貓適合人養多過兔,兔天生細膽,係大自然係prey,鐘意匿埋,可能養幾年都唔信你,貓好睇性格,無兔仔咁難養

今日帶左隻兔仔去睇醫生
住一日半晚加藥加鹽水 x光都3千蚊
錢都可以再搵 淨係希望佢快啲冇事

我隻貪玩跳上跳落撞損左,剩係做個檢查開左antibiotics同消毒藥水就成千,本身好想去領養多隻 怕比唔起

佢咩事呀

側今日頭,腸塞,就算你抱上手佢爭扎,後腳踏空可以斷脊骨,兔仔骨好輕好易斷,聽過有主人見佢係枱底拉出黎果下拉斷骨,腳踩得格仔,硬地又會生腳瘡,側頭腳瘡無得醫,貓同兔我都有養,貓粗生好多,坦白講貓適合人養多過兔,兔天生細膽,係大自然係prey,鐘意匿埋,可能養幾年都唔信你,貓好睇性格,無兔仔咁難養

今日帶左隻兔仔去睇醫生
住一日半晚加藥加鹽水 x光都3千蚊
錢都可以再搵 淨係希望佢快啲冇事

我隻貪玩跳上跳落撞損左,剩係做個檢查開左antibiotics同消毒藥水就成千,本身好想去領養多隻 怕比唔起

佢咩事呀

唔食野 又唔郁 有爛屎
本身諗住朝早帶佢睇醫生 但又見佢食草飲水
以為佢前一晚嚇親 慢慢好緊
點知唔多願食野
幫佢按肚仔都冇用 又冇草粉咪去睇醫生

今日接左佢返屋企 希望快啲好返
埋單4千蚊 貴都算啲姑娘態度唔係幾好

佢咩事呀

唔食野 又唔郁 有爛屎
點知唔多願食野

下咁貴

搵唔到病因?有冇照x ray?
想問下啲狗強係咪都會急停中槍式打側訓?
利申1999

佢咩事呀

唔食野 又唔郁 有爛屎
點知唔多願食野

下咁貴

我懷疑佢受驚 但唔知點解會咁
有照xray 打止痛針 食藥果啲

唔食野 又唔郁 有爛屎
點知唔多願食野

下咁貴

我懷疑佢受驚 但唔知點解會咁
有照xray 打止痛針 食藥果啲

我試過帶佢出街之後佢唔肯食野,返黎背住我唔比我摸,但過幾個鐘無事,比草餅佢唔食,你行開就偷食,食食下又唔記得嬲 兔仔脾氣好臭,但記性好差
有冇清知兔仔可唔可以同狗一齊養
有冇清知兔仔可唔可以同狗一齊養

我係 一開始要隔住個籠俾佢地熟d先
等隻狗冇咁好奇就可以放出來一齊玩
推返上黎

想問香港有冇邊間寵物酒店可以照顧埋兔兔
黎緊想去旅行 但唔知擺佢係邊
我果隻兔仔好惡教 唔鍾意比人抱
有冇得搞
推返上黎

想問香港有冇邊間寵物酒店可以照顧埋兔兔
黎緊想去旅行 但唔知擺佢係邊

q pet,i love rabbit個d都得啦
有冇得搞

要細個就開始教 大咗就唔會改
想問下巴絲打 佢地唔係會成日痾屎又痾好多架咩?
咁咪無得放出黎要係個竉度養?
無得放上床?
會唔會整到成屋都係屎要成日執?
有冇得搞

我嗰隻仲衰,我一伸手入籠就咕咕叫
但係我女朋友就可以任摸
有冇得搞

我嗰隻仲衰,我一伸手入籠就咕咕叫
但係我女朋友就可以任摸

買果時話3個月 後尾見人地3個月果啲細隻好多
後來發現咁惡教 又咁大個好難搞
因為細果隻睇完醫生個姑娘話最好比佢地習慣抱 第時有咩事方便餵藥餵草粉
但一抱佢就係咁郁 放佢係大脾又唔會坐定
想問下巴絲打 佢地唔係會成日痾屎又痾好多架咩?
咁咪無得放出黎要係個竉度養?
無得放上床?
會唔會整到成屋都係屎要成日執?

佢地屙好多屎 係好撚多 好似美祿營養早餐波波咁
我大果隻出黎玩都好少屙屎尿
細果個就會瘋狂屙屎。但掃一掃好快啫
可以盡量教佢地去廁所
我試過放上床 但你要有佢地屙尿既心理準備
求救 我家兔仔唔肯主動食野

男仔嚟,呢幾日佢唔肯食野,要人親自氹住咁遂條遂條餵先食少少 啲屎又好細粒 有無人有經驗知咩事?好擔心好擔心

我媽咁啱正正呢幾日番咗大陸,唔知關唔關事?係咪兔仔掛住我媽,以為我媽唔要佢

男仔嚟,呢幾日佢唔肯食野,要人親自氹住咁遂條遂條餵先食少少 啲屎又好細粒 有無人有經驗知咩事?好擔心好擔心

我媽咁啱正正呢幾日番咗大陸,唔知關唔關事?係咪兔仔掛住我媽,以為我媽唔要佢

同佢傾多啲計,佢會有安全感
想問下邊度買兔仔無伏? 我想買剛出世無耐既兔,少過五個月果啲,兔協果啲年紀都有返咁上下
想問下邊度買兔仔無伏? 我想買剛出世無耐既兔,少過五個月果啲,兔協果啲年紀都有返咁上下

兔協有啲都係得半歲到,你可以去兔協行轉,或者去兔協IG睇下,始終領養好過買

可能個肚唔舒服,要帶佢睇醫生,幫佢聽下個肚有無郁得慢

可能個肚唔舒服,要帶佢睇醫生,幫佢聽下個肚有無郁得慢

睇醫生!兔仔唔食野腸停好大鑊
如果有草粉試下開水餵佢食啲?
留明

pish
有晚放佢出黎玩 食食下草變左粒波咁坐係度

現實睇係再圓啲 好撚搞笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞