【連登 商業電台 光明頂 討論區(十一)】

5001 回覆
83 Like 4 Dislike
光明頂係偏文藝風,邏輯同歷史
但19 做既 市井style 既 example
香港就係日常野外零消費

我反而係美日馬買多左野

露營求生野、食物水藥物

諗法都變左、以前諗住有事走、而家變左留底食鋪賭命的花生。
如果d 野唔等用,你可以等2個月船期,品質又好
但香港人習慣左急,一落樓就買到野,
同埋貪平,淘寶
閂埋門同鬼佬聲淚俱下 肺腑之言
公開就欽佩撈鬆老細有魅力
對住香港人就閪口閪面
左仔就係咁
為利主義者
打左派旗號
行奪權剝削之路
睇邊d, 方便有時都係須要。 我都成日去某12樓買野。
新華社報導,中共中央總書記習近平3日上午在中央黨校(國家行政學院)中青年幹部培訓班開班式上發表講話,呼籲「發揚鬥爭精神,增強鬥爭本領」。
在這篇總結講話內容的2400多字新聞稿中,「鬥爭」一詞共出現56次。
習近平指,黨和國家的事業都是在鬥爭中產生、發展、壯大的,如今要實現偉大復興,就「必須進行偉大鬥爭」。

鬥爭的方向,是「堅持中國共產黨領導和我國社會主義制度不動搖」,不得危害實現「兩個一百年」奮鬥目標和實現中華民族的偉大復興。
鬥爭的領域,覆蓋「經濟、政治、文化、社會、生態文明建設和國防和軍隊建設、港澳台工作、外交工作、黨的建設等方面」。
鬥爭的期限,「不是短期的而是長期的,至少要伴隨我們實現第二個百年奮鬥目標全過程」。(編注:第二個百年目標為,到中華人民共和國成立100年時——即2049年,建成「富強民主文明和諧美麗的社會主義現代化國家」。)

習近平還指出,在鬥爭過程中「要注重策略方法」,「合理選擇鬥爭方式、把握鬥爭火候,在原則問題上寸步不讓,在策略問題上靈活機動」。
習近平提出,「領導幹部要主動投身到各種鬥爭中去」,「要做敢於鬥爭、善於鬥爭的戰士」。
中共中央政治局常委、中央書記處書記王滬寧出席了開班式。

https://theinitium.com/article/20190904-morning-brief/

孝順仔棋王你老豆當年俾人鬥成點呀???

結果俾人鬥死咗
佢老竇
唔知點解我覺得幅圖對五毛殺傷力頗大
9錢1讚,堅好必推:

琴晚9月3日全集19同包Sir一氣呵成超直線,秒秒有益,值得科水翻聽幾次!!!

(P.S. 窮撚如我嘅,俾D力水入公海摷吓啦懶閪!!!
9錢1讚,堅好必推:

琴晚9月3日全集19同包Sir一氣呵成超直線,秒秒有益,值得科水翻聽幾次!!!

(P.S. 窮撚如我嘅,俾D力水入公海摷吓啦懶閪!!!
民主訴求,缺一不可;

以眼還眼,鷹犬全鎖;

有錯企定,即決勿拖!

其實幾年前,除左野食,其他都係amazon日本,或者美國買,美國寄免稅州加埋集運費,大部份都平過香港買,款又多又齊
香港野真係越買越貴,大部份去晒鋪租
落得鋪都係試size
民主訴求,缺一不可;

以眼還眼,鷹犬全鎖;

有錯企定,即決勿拖!

屌你老母,未贏收科?

民主訴求,缺一不可;

以眼還眼,鷹犬全鎖;

有錯企定,即決勿拖!

民主斬件,仲當我傻!

屌你老母,未贏收科?

除非你係個班那埋護照旁身嘅扮民霸權,永續利益獨賣囉!!!
無錯,陶生英文咁好,
又熟香港,又熟國際,
你寫一篇好過我地講一千句,
做啲嘢啦
我想part time讀返個有關政治同國際關係學位,之前讀過文史有副修相關嘅野不過唔多!
✔ 撤回送中惡法
✕ 起訴濫暴警員
✕ 公開太子站閉路電視片段
✕ 查明8月31號三失蹤傷者下落
✕ 賠償予四位遭警射盲市民
✕ 賠償予受毒氣彈危害之商戶及居民
✕ 釋放社運市民,撤回暴動定義
✕ 拆除監控燈柱
✕ 落實雙普選
必問:

有幾倍OT收,係咪仲要"好合理要屌埋女示者"咁辛苦???

民主訴求,缺一不可;

以眼還眼,鷹犬全鎖;

有錯企定,即決勿拖!

民主斬件,仲當我傻!

屌你老母,未贏收科?

除非你係個班那埋護照旁身嘅扮民霸權,永續利益獨賣囉!!!
今晚又夢BEAR
dream bear自出獄後到底有冇料
I mean同中共有聯繫 可以收風等等
來啦
開波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞