7月21日 時代革命 成立臨時政府

561 回覆
1893 Like 113 Dislike
我發夢夢到下面d野

你講得出獨立軍,就唔會關中英聯合聲明事,一提獨立就唔係一國兩制,自動void左中英聯合聲明。中共基本上一定要打你以保其鐵腕統治。

中共盡量唔亂黎唔代表有必要時唔係截肢保命

其實同大陸人根本唔需要香港人養,香港只係其中一個而唔係唯一走資工具(黑錢港),再者,你覺得大陸人同外國商人會傻到信新香港會treat中資fairly咩, 就算比巴絲打你地簡你地分分鐘都會踢走中資啦;所以到時要打香港唔會存在呢d所謂中資既顧慮。

難聽d講句,大部分香港人可能從來未脫離過文明生活,中共炸你幾個cellular tower唔好話連登,telegram都無得你用,更加唔使講其他基建。

另外,就算比你掌握曬成會香港庫房,到時除左黃金美金外港幣變曬廢紙,咩都買唔到,就算比曬黃金你,都未必有辦法運到資源黎香港;而香港本身資源儲備就唔多,最多幾個月就無曬。
時代革命 香港獨立
另外,共產黨以中國人民為本?????
真係天大嘅笑話
共產黨建黨以來殺左幾多中國人民你知唔知?
佢地係以黨嘅利益為本咋。
人個無人民受權嘅臨時政府,遲早咪又係走向極權
誰說我們要政府!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞