7月21日 時代革命 成立臨時政府

561 回覆
1893 Like 113 Dislike
拿 一齊brainstorm下
如果成立左臨時立會
我地可以點做令到立會俾大部份市民接受
同埋點樣令到臨時立會入面通過既政策
有效應用落呢家既政府到
呢個推
外國承認或者支持都好重要
到時情況許可, 根本前線唔洗睇都已經會做
做得前線就係思想都行得最前, 遊完行仲留低既, 就係更加支持前線
政府唔承認你個臨時立法會既話
個臨時立法會又點運作呀

我支持獨立又點呢
唔係無

係最有腦既都知現況係死局 唔會浪費時間從政, 正正經經賺錢唔好
我係想講係政府/立法會只會有一個
除非你做到兩個各自運作
臨時獨立政黨聯盟有無得諗?

全賬目,開會,投票直播公開

透明, 獨立,素人可參與

淺藍到黃通殺!

到時有咩事可直接以黨之名直接交接!!
721即時臨時立會會唔會太快?
首先表明我係十分支持,甚至支持臨時政府
但由於缺乏宣傳,普羅大眾未必跟得切呢樣野
甚至未有心理準備,輕則可能覺得好唐突唔知咩事
重則可能對運動唔多唔少產生反感
成立咗臨時立會先
拿 一齊brainstorm下
如果成立左臨時立會
我地可以點做令到立會俾大部份市民接受
同埋點樣令到臨時立會入面通過既政策
有效應用落呢家既政府到

依個先係重點
[quota]比較好既做法係定死線 比如731唔回應民眾5大訴求(直接雙普選)[/quota]
請問點係現行體制做到直接雙普選
被DQ 既6位議員已經有民意授權
基本上臨時立法會已經成立
現行立法會唔廢除你個臨時立法會又有咩用
政府會承認你?
唔承認你又點運作

200萬人支持下運作
互助隊型式,無需支薪,所以唔洗擔心資金問題
君不見上水趕水貨客,屯門趕大媽幾咁成功?
係唔推翻現有政府下
錢從何來
721即時臨時立會會唔會太快?
首先表明我係十分支持,甚至支持臨時政府
但由於缺乏宣傳,普羅大眾未必跟得切呢樣野
甚至未有心理準備,輕則可能覺得好唐突唔知咩事
重則可能對運動唔多唔少產生反感

唔係721成立,721係第一步,宣佈現有政權無效
開始籌組臨立會
大家唔好驚左個黨字, 德國聯合黨執政好閒。 機制清晰咩牛鬼蛇神都唔驚
臨時立法會先太多人未準備好臨時政府
【勇武】逐步建立香港武裝力量
https://lih.kg/1319546
大家記住
歷史上無一個極權政府會自願被推翻
所以唔好去諗唔認受問題
而係我地願意去做, 向佢大聲講, 宣戰:你不代表我,我們要一個真真正正既人民議會
起碼要有歐聯加美國(英國食屎啦)
首期到眾籌, R sponsor. 接落去區議會, 立法會全面翻盤
我就覺得有立法 就要有執法
有正式嘅部隊先有威嚴 同時係講到做到嘅機關
問題在於好難擁有常規部隊
所以另一個方法可以建立威嚴嘅就係搵一啲社會地方好高嘅人嚟坐陣
大律師 議員 等等 相信可以提高認受性
不過要好似當年孫中山咁周圍游說
唔係冇可能
如果係咁就比較好啲
但之後既路要計劃得好明確
如果唔係好易失敗
利申: 非散播失敗主義 本人政治意識唔太高 只係諗緊有可能令到失敗既位 希望有巴絲幫手俾到意見加以行動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞