7月21日 時代革命 成立臨時政府

561 回覆
1893 Like 113 Dislike
真係搵到外國勢力幫你獨立先講啦........ 連水炮車都未夠打
請問點係現行立法會/政府唔解散下又俾你成立到臨時立法會/政府而外界又承認你
兄弟好多謝你提出咗咁多我未思考過嘅問題
獨立的確需要有大量工作要做
尤其外交關係
所以我地暫時要將焦點放係成立臨時立法會先
點成立出面而家都有好多post
但我嘅大方向係想獨立 10年前到現在 始終如一
可行性方面要喺臨時立法會後再探討
細節方面前人已經提供咗好多
尤其係天埼出嚟個排
有興趣再搵搵
再次感謝巴打嘅問題
贊同,但想知臨時政府架構係點?邊個會係代表?
咩特赦?直情做臨時大緫統啦。
我都好想,但真係太急
唔係話潑冷水, 但現階段黎講真係冇咩可能. 你話警隊(哪怕只有一部份)倒戈都仲叫有少少可能. 就算只係臨時立法會, 我都覺得好唔樂觀, 除非爭取到大部份非建制議員以及少量建制支持.
你始終都係未解答到個問題
請問點係現行立法會/政府唔解散下又俾你成立到臨時立法會/政府而外界又承認你
#135叫答左?同政府啲官一撚樣冇重點
全世界真正成功既革命都係要有軍方介入或者默許, 冇例外。
連登仔建國
時代革命
搞臨時立法會試下水溫先,我地之再逐步升級,加上宣傳,我相信日後不久所有人都會接受臨時政府!
講到乜都公投

有無把握現時大部分香港市民係想獨立
還時保持「一國兩制」永久不變狀態?

樂觀係好事,太樂觀最後會變成落棺

所有野都要慢慢黎。首要搞點現時制度問題,而唔係一野打大佬
定係你有能方廢除現行立法會
係! 但係我哋要裝備自己先!not now
721.時代革命 新香港
Push
香港獨立,正式啟動
(雖然覺得你係毛 但都寫出黎等大家睇)
唔係721做
叛變同發動推翻 唔係step 1 step2
係共同進行既on going process
開左個頭就會有人跟機

好多怕比人告,想做既係咪應該諗下司法幾時放假? 不合作運動原意都係咁?

比較好既做法係定死線 比如731唔回應民眾5大訴求(直接雙普選)
就會於某日宣佈成立臨時政府
(比如可以定係十一?)
成立目的就係一樣:普選,表態特區政治非民主 香港人要真民主

咁樣先有時間比民眾消化同準備
同向外國招手 希望佢地認可依個臨時政府
[721] 成立國民議會(臨時立法會)之作用討論!!!
https://lih.kg/1331337
各位戰友,時機未成熟,跪求大家再忍耐一下,我地一定會令香港浴火重生!當萬事俱備時,成立臨時政府只是一句說話的功夫。前提是我們要先在各方面準備好,至少搞點50%,如外交,軍事,民生等。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞