7月21日 時代革命 成立臨時政府

561 回覆
1893 Like 113 Dislike
之前個po好多人問:
人地會唔會睬你、外國會唔會承認,有冇用、有冇人肯出真名etc

個問題係先將「臨時立法會」呢個idea重新打返入社會,你先知道究竟D人 buy唔buy

如果提出 不回應訴求將「不排除成立臨時立法會」:

- 林鄭、支那肯定會強烈譴責,變相幫我地宣傳,所以好重要
- 知道泛民部分開明派議員取向
- 歐盟、美國意見 (對佢地黎講「一國兩制」呢個term好緊要,要keep番)
- 民意有冇大變

之後如果炒得起,大家再研究做法
點做,點搞係推出左idea之後先開始做架嘛

我地唔係真做
所以「不排除」三個字係非常重要
好似上次6.16咁,見有十個八個扯香港獨立旗嘅,佢哋仍然會出嚟。
Btw
大家推多d出面嘅721 post
文宣好重要!
上次係立會扯香港旗 d人都激讚
97年臨立會喺深圳開會,因為喺香港唔合法
推左個風向先,之後就等時機
Exactly
但唔係淨係等 都要宣傳同準備
咩都未成功,就打曬飛機
香港食既幾時要靠中國
中國自己米都唔夠自己食
香港本土糧食唔夠,佢哋出軍隊圍香港,海陸空禁運,你點維持?

香港地勢又唔似當年西柏林咁,西德都仲可以空投物資,香港最近應該喺台灣。

與其港獨(你仲要有憲法同組織),倒不如回歸中華民國,有憲法,有軍隊,有物資,仲可以同大中華思想嘅講,行中華民國憲法統一,都係一個中國,仲可以邀請大陸反共人士加入。

以上只係分析,唔代表個人立場!
7.21 國慶
佢哋出軍隊圍香港,海陸空禁運,你點維持
佢出得軍隊香港已經玩完啦
仲講咩食物
香港有兵力咩
紙上談兵都要談得通先得架,談都談唔通點做?

你可以起我底,咁你就知點解我p牌,點解我會咁分析
各有各做
立會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞