7月21日 時代革命 成立臨時政府

561 回覆
1893 Like 113 Dislike
請問點係現行立法會唔解散下又俾你成立到臨時立法會而外界/政府又承認你
基本上政府唔承認你個臨時立法會就等於冇用
未係時候
要待支爆先
而家要做好繼續抗爭 裝備好自己
令香港走在反共最前綫
香港建國

成立臨時立會先
你當口號鳩叫下就咪撚set 咩日子要做咩啦
扮晒好有佈置咁
一問你實際係咩都冇得個鳩up
巴打有冇問過隔黎臨時立會post?
變幻原是永恆 有d野而家預估咗都未必會成真
你又有冇咩實際建議?
出面大風向都係臨時立會 你唔逐個問下佢地嘅?
我都想脫離中共管治,我睇到嘅係條路確係好撚漫長,但唔係咩都唔撚做,雨傘係種籽,今日開始萌芽,沙田果晚同打後,從警方現場連傾都廢撚事同議員傾,係擺明落咗order,拉得幾多得幾多,一百一千都好,判得幾耐得幾耐,等我地少咗班勇武派嘅前線,所以光叫獨立,但冇plan,連邊個係總統都未搞掂,就算有晒咩憲法都好,人數太少,只會係變另一個民族黨,宜家適宜迫韓正林鄭出嚟講野,等佢地講多錯多,激發更多人反暴政
而家民氣仲有係因為仆街政府,同警方嘅執法。
而家你提出啲咁嘅嘢,想成個運動主旨變質,矇糊焦點,然後民氣自散,建制反攻?

你喺前面嗌呢啲嘢,後面嘅人唔認同人地要比咩反應你?你覺得啲人會唔會覺得比人騎劫左?
我兩邊都有問
兩邊都冇人答我
成立臨時立會先
你做乜 咪話左後盾囉

想我嬲?笑左
71份宣言本身已經有傾要唔要加獨立
但當時河蟹左 最mild 出街

721 宣言可以加
“如特區政府未能於某日前 回應落實直接雙普選,香港人不排除會發動一系列措施取代這個無認受性的現有特區政權(包括但不限於宣佈成立臨時政府)” 之類既文字
而且官場淪為共產黨分餅仔樂園,可以肯定嘅係咁玩落去香港無可能再繁榮穩定,重新建立秩序係當務之急。

國民議會
光復香港 時代革命!
叫泛民班民選議員組成臨時立法會先

唔使追求取代原本個立法會
好似之前兩邊都開會咁,維持一個雙頭政權
將佢變成既定事實,周旋落去
被DQ 既6位議員已經有民意授權
基本上臨時立法會已經成立
想問成立臨時立會之後要做啲咩?

宣佈撒回送中?
除此之外仲有啲咩要用個臨時立會嚟處理?

721港島見
71份宣言本身已經有傾要唔要加獨立
但當時河蟹左 最mild 出街

721 宣言可以加
“如特區政府未能於某日前 回應落實直接雙普選,香港人不排除會發動一系列措施取代這個無認受性的現有特區政權(包括但不限於宣佈成立臨時政府)” 之類既文字

無錯,最重要係宣佈現有政權無效
為之後既所有野鋪路
做。

只有呢條路。

再以奴才心態求佢都唔會有用

取而代之才是正道。

香港人有尊嚴。
如果只係宣言話要求現行政府廢除現行立法會再成立全面直選既立法會
同你地依家所講要成立臨時立法會係完全兩回事
請你地搞清楚到底想做咩
即係話有時d野唔洗攞到咁盡囉
因為其實所有人都答唔到你其實
簡單d講句就係執生
政治係唔穩定嘅 可能今日冇人支持獨立
聽日突然700萬人走出黎呢
7月1佔左立會 聽到好多掌聲
沙田打黑警 又聽到好多讚賞
呢d野放返去幾個月前會比人踩得一文不值添可能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞