7月21日 時代革命 成立臨時政府

561 回覆
1893 Like 113 Dislike
我一路都問緊係解散現行立法會/現行政府下又俾你成立到臨時立法會/政府而外界又唔承認你底下點運作

答撚左你,互助隊型式,根本唔洗一蚊資金
有錢出錢,有力出力,有物資出物資
聚沙成塔,根本不成問題
咁多次遊行,活動有用過大會一蚊?
咁你個臨時立法會有咩用
批d新政策?
批左又點實行

200萬人唔夠人力實行?
係無辦法搞果d 幾千億既大白象囉,但果d 你想搞咩?
獨立算唔算已經破壞左<一國>同發動政變 , 到時外國會唔會幫同埋共產黨係咪有左個機會出解放軍
仲好
佢出老解可以宣佈一國兩制無效
中共放棄香港
想得太理想,出老解,但不會放棄香港,中共要香港呢個跳板

出左老解香港就唔再係跳板啦你當外資係白痴?
請問d水點黎,排泄物垃圾點處理
靠政府?
不論邊一種泛民議員都不會支持
我一路都問緊係解散現行立法會/現行政府下又俾你成立到臨時立法會/政府而外界又唔承認你底下點運作

聚沙成塔,根本不成問題
咁你個臨時立法會有咩用
批d新政策?
批左又點實行

靠政府?

政府係咪唔做?係咪自己做埋囉,你覺得好難?
定係政府會炸晒現有基建?
雙普選其實都係為左日後港獨鋪路

反正輸左冇成本
所以我建議臨時獨立政黨聯盟, 此聯盟可設臨立會機制,緊扣現行立法會。情況好似選入現行立法會,但再入臨立會。 但你唔用聯盟牌頭又好易選輸立會。

選入立會嘅聯盟成員係代用人, 係唔參與聯盟內政策, 代執行已而
中共大可出老解,宣佈緊急狀態,當平定後解除,繼續一國兩制,就解決左個問題,一個短時間的緊急狀況,外資或其他國家係不會介意的,因為外國外資都係利益行先
我係政府點解我要serve你地
我地都唔承認我
我又唔會承認你地批出既政策
臨時獨立政黨聯盟(設臨立會機制)!
獨立算唔算已經破壞左<一國>同發動政變 , 到時外國會唔會幫同埋共產黨係咪有左個機會出解放軍
仲好
佢出老解可以宣佈一國兩制無效
中共放棄香港
想得太理想,出老解,但不會放棄香港,中共要香港呢個跳板

出左老解香港就唔再係跳板啦你當外資係白痴?
中共大可出老解,宣佈緊急狀態,當平定後解除,繼續一國兩制,就解決左個問題,一個短時間的緊急狀況,外資或其他國家係不會介意的,因為外國外資都係利益行先

想問老解點平定?
殺幾多人?1千?1萬?10萬?
殺完呢班人既香港仲係唔係香港?
仲有幾多中產會留係香港而唔移民?
外資又唔係白痴,留係到做乜?
定係1個人都唔殺?
咁解放軍走左,d 人又出過黎咁點?又解放軍?
臨時政府唔等同否定宗主國關係、唔升級咪鳩行囉

聚沙成塔,根本不成問題
咁你個臨時立法會有咩用
批d新政策?
批左又點實行

靠政府?

我地都唔承認我

你咪唔好serve 囉,到時唔係200萬人反你,係700萬人反你
仲有此討論被紅媒見到就可大造文章,好影響以後的抗爭,一被標籤遊行係以獨立為目標,就會好易被定格為要搞動一國,就會直接觸動中共神經
請三思
你諗得掂點樣係現行制度下成立臨時立法會而又運作到先啦
第一,社會運動就話唔洗領袖姐
你話成立臨時政府又冇一個代表到嘅人一定失敗

第二,客觀事實係全世界承認香港屬於中國 唔似台灣有美國做後盾 亦即係成立政府=叛國罪死梗架 出到解放軍好多人會受牽連 到時只會俾左籍口共產黨收返香港取消一國兩制 到時就真係玩完冇得再反抗 你諗下我地衝一衝立法會啲外國政府都發聲明話遺憾乜乜乜 更何況成立臨時政府佢一定同你割蓆 就冇國家再幫到我地

長久戰黎架ching 而家局勢仲係我地嗰面 繼續打落去等政府再行錯幾步 外國先有理由幫我地制裁政府

WE ARE ON THE RIGHT TRACK

繼續各有各做 我地而家見到嘅係希望呀!!!
臨時獨立政黨聯盟(設臨立會機制)點睇?

聚沙成塔,根本不成問題
咁你個臨時立法會有咩用
批d新政策?
批左又點實行

靠政府?

我地都唔承認我

你咪唔好serve 囉,到時唔係200萬人反你,係700萬人反你
你諗得掂點樣係現行制度下成立臨時立法會而又運作到先啦

你又loop
收皮啦,“我係政府就唔serve 你”呢d 弱智言論都講得出就知你根本蠢過隻豬啦
水務署,渠務署等政府部門會唔會靠你個所謂自立臨時立法會批錢?
你有咩權力批?
搞笑?
人地無視左你好多次,
唔係潑冷水, 只係香港大部份人都未去到想獨立, 而家都係小數人想獨立

個人覺得根本未成熟可以做獨立,
第一外交關系係點?
第二,點拎返香港管治權? 點拎返財政權? 軍隊權? 點炒曬班狗?
第三,點處理大陸個邊? 你冇軍隊
第四, 市民Support? 有錢人會support 你?

只能夠講,太多問題根本未解決, 所有野要一步步來,
先爭取5大訴求至係正路, 當你有真普選後面既野至易做, 你冇軍隊根本好難搶到管治權, 不如做返d 實制行動, 繼續宣傳好過.

所有野要一步步來,可以有咁既計劃, 但唔係而家.
你宣佈完又點? 政府+班狗一樣當你無料道, 一樣影響唔到管治.
一日香港唔洗食樹皮, 大多數人都唔會同你講獨立
今時未必要殺人,只捉走一大班示威者就已經有一定成效同阻嚇力,暴力滅聲,外國都幫唔到d乜,再者,就當出老解,中共放棄香港,外資又走中產又走,乜經濟發展都冇的香港,俾到成功立國,但乜都冇(經濟發展冇,冇中國條水(回歸22年中共成功令香港經濟單一化單邊化),香港真係冇其他野被外國外資垂青)咁又有何用?
認真 唔好潑冷水
唔好成日二萬人得唔得 果二百萬人都唔知有無50萬人支持呢樣野

你係要做 就要做宣傳先 講詳細d 睇下出面有咩反應 唔係剩係係連登講

有好多遊行人士都無上連登 要睇下外面有咩反應先 呢d 野唔係玩泥沙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞