7月21日 時代革命 成立臨時政府

561 回覆
1893 Like 113 Dislike
唔廢除現行立法會既話
果個臨時立法會所作出既決策係唔會得到實行
所以我認同港獨係唯一出路
但應該先搞真雙普選
一步一步黎
一黎就臨時政府一步登天
革命黨都要有黨員
我係咪單機緊?

臨時獨立政黨聯盟(設臨立會機制)點睇?
認真 唔潑冷水
唔好成日二萬人得唔得 果二百萬人都唔知有無50萬人支持呢樣野

你係要做 就要做宣傳先 講詳細d 睇下出面有咩反應 唔係剩係係連登講

有好多遊行人士都無上連登 要睇下外面有咩反應先 呢d 野唔係玩泥沙
光復香港 時代革命
政府:所有支持臨立會而又住公屋既即時要遷出,非公屋者全部cut水
跟係咪等國際關注等國際打救
一齊移民火星喇 !!!!

唉屌,721見
一齊移民火星喇 !!!!

唉屌,721見
你唔係同我講掛
認同, 根本而家要做既係爭取真普選,
當所有野都係人民選出來, 就可以好似英國咁搞公投,

一來就話獨立, 又外國冇支持, 又冇軍隊, 根本唔可行, 仲影響成個運動既意向
成個post笑到我必屎
成立臨時政府唔係咁易
成日話2百萬人
都唔知有無10萬人支持
政黨聯盟, 係會參選現行立會, 入咗立法會後會獨立開會, 現立會啲投票意向係根據獨立開會結果一致, 全贊成或全反對。

等同架空現立會
要獨立一定要私下令民主國家達成共識支持,如果唔係冇靠山好難對抗共匪
政黨聯盟, 係會參選現行立會, 入咗立法會後會獨立開會, 現立會啲投票意向係根據獨立開會結果一致, 全贊成或全反對。

等同架空現立會

點睇?
我一路都問緊係解散現行立法會/現行政府下又俾你成立到臨時立法會/政府而外界又唔承認你底下點運作

答撚左你,互助隊型式,根本唔洗一蚊資金
有錢出錢,有力出力,有物資出物資
聚沙成塔,根本不成問題
咁多次遊行,活動有用過大會一蚊?
咁你個臨時立法會有咩用
批d新政策?
批左又點實行

200萬人唔夠人力實行?
係無辦法搞果d 幾千億既大白象囉,但果d 你想搞咩?
請問d水點黎,排泄物垃圾點處理
靠政府?

政府係咪唔做?係咪自己做埋囉,你覺得好難?
定係政府會炸晒現有基建?
我係政府點解我要serve你地
我地都唔承認我
我又唔會承認你地批出既政策

你咪唔好serve 囉,到時唔係200萬人反你,係700萬人反你
你諗得掂點樣係現行制度下成立臨時立法會而又運作到先啦

你又loop
收皮啦,“我係政府就唔serve 你”呢d 弱智言論都講得出就知你根本蠢過隻豬啦
政府:所有支持臨立會而又住公屋既即時要遷出,非公屋者全部cut水
跟係咪等國際關注等國際打救

非公屋者全部cut水
又黎700萬人反政府,你真係天才
咪即刻照玩現行立法會仲要直選同功能都拎到過半數先有用
agger
700萬支持你臨立會?
為左市民服務, 不如參選左區議會先,
先令到D 建制冇得自動當選, 要慢慢由低做起, 踢走所有建制
再入立法會, 當有過半否決權, 已經冇得玩政治暴力
樓主準備好去台灣?
希望想搞獨立或自治的年青人明白獨立或自治的確係要想或做(2047五十年不變後要確實要想定)但不是今時今日咁一下倉猝就得,今次抗爭動力源於5大訴求一偏離,就會容易被敵人反攻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞