沙田攻略+警犬戰術分析+戰術檢討

1654 回覆
2038 Like 7 Dislike
Push
你講呢條....不如你講火車站後面條村有山路上道風山跟住再上去針草山, 一定得添.....
呢個位好死GA! 唔好中個頭埋去
要平安呀
1020 沙田狗屋
[文宣組入]文宣都要勇武
https://lih.kg/1313774
外區人睇熟地圖!! 散場路線

成個新市鎮大約係咁嘅樣

見到中間有條城門河,河兩邊都有馬路同單車徑,所以過河方法係落隧道—>過橋—>落隧道
由大圍數起去到馬場,有六條橋通去對面,以班狗嘅警力,唔難封哂,行過橋要大概3分鐘,加埋隧道你快極都5-7分鐘,中間你完全無退路,所以極不建議過橋去對面

完左最好向大圍方向散,大圍比較四通八達,無河分隔兩邊,同埋原路走大家叫做熟路少少。有大圍站同埋去荃灣嘅小巴,但小心比狗set roadblock. 如果大圍唔得,你唔過河就得番馬場站同埋火炭站兩個選擇。[red]上火炭站有條超長紅色拱形橋千祈唔好行[/red],因為實在太長,至少行5分鐘,中間無路走。沙田IVE隔離有路上火炭站,可以行果度,比較多分叉路入到站。

最後,其實大學站無大家想像中咁遠,如果大圍果邊走唔到,火炭又比狗圍,橋又過唔到(唔過橋去唔到任何一個馬鐵站),可以一路向後退到去大學站。google maps一個鐘路程,如果真係無哂路走,可以考慮咁樣行,一路上都多位走,好過上山無路揀要爆林又怕迷路。
[member]希望大家可以係起點度組隊

我相信都唔少人係自己去

睇過琴晚就知幾危險

在場人事如有需要 舉起5隻手指自行組隊

每組都要有男同女 男既可以保護女士

女士比較冷靜 保持頭腦清析 提出意見[/member]
沙田遊行完最重要係睇條橋有無俾狗Block
因為遊行會入沙田正街
所有市中心巴士小巴線已經改道
基本上條橋應該係無車行(參考以往龍舟競渡)
要走一定係行返過河
大家小心睇實條橋有無封
非常有用 推
push
其實101拘捕令好戇鳩,明知佢會被保護送走,仲送佢返屋企。
發夢時遇到郁手郁腳既柒頭,就應該
1.衡量敵我實力
2.如己方人多,就圍圈,互搭膊頭
3.一齊亂腳濕佢一鑊
4.一哄而散
當然事前留意退路,有無鏡,無郁腳既就單擋俾隊友撤退
咁做可以警惕呢啲暴力狂,不能亂打我地同路人。
係屬於以戈止為,並不是為發洩,係為了保護後來者。
見到狗退就要小心 唔好中圈套比人圍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞