沙田攻略+警犬戰術分析+戰術檢討

1654 回覆
2038 Like 7 Dislike
pish
同埋銀禧有個問題,應該話成個樂景街住宅群嘅問題
就係佢全部樓都係喺個巨型平台上面
而且佢嘅出口又係好少
如果火炭站、去馬場/體院天橋、樂信徑路口一齊收皮就收得皮
同感,今日個夢都比人帶到散晒,之後大家疲於奔命,一返去中間又發現第二邊出事。
如果係咁就再行去火炭工廠區?雖然無咩車走到
無錯 入夜之後就最好去大圍方向 如果日頭有事先好去馬場 萬一夜晚真係被逼去個邊 就去火炭
講開又講,第一招主要問題應該係有人影大頭
我覺得最盡只可以好聲好氣叫佢唔好影,同埋del相
圍佢搶機逼人del相係完全無用
重點係一圍黑驚就會過黎保人
嘈下就開始亂咁打人
尤其係個人入左黑驚防線真係唔好再前
個人覺得最好唔好入火炭
都係講緊無辦法先咁做
經文化博物館去大圍最安全
火炭冇火車就收檔 唔好去 大圍除左火車仲有巴士 穩陣啲
不如咁樣講

政府合署果到真係死地黎

兩頭出口極易被封死

一邊斜路上返火車站

一邊就斜路上返瀝源

唔上斜就入下禾輋

都係極易被封死

沙田警署就係禾輋 瀝源交界
其實最好就係你一散就着另外一件衫 因為d商場真係通曬 行地下有好多蝗 就算商場都係 所以如果要走嘅話 最好就行過去禾輋/城門河嗰條跑步徑 或者再唔係就帶定衫去商場扮買嘢 行街
所以作為沙田友極唔建議向禾輋 瀝源方向走

如果你係小隊型式

然後 係商場中間穿插 可以

但係記住 好運過返瀝源 得一條天橋

唔對路係好運搭電梯落返地下行

沙田最好就係天橋通曬 地面都通曬

記住靈活上上落落
新城市好難封 你轉入好運已經有無數個出口
最好大家可以行去希爾頓 個度有幾個出口都可以行返去大圍or過車公廟站
我覺得如果佢地一block沙燕橋,再美喺禾輋差館出兵,已經冇可能行到過火炭
反之大圍嗰邊最近都要數到田心差館,好似好d位走
仲有個重點

好簡單記住 逢單車徑 一定駁到落城門河

源禾路 沿路 都好多路口 落返城門河

火炭方面 其實星期日極少車 制唔過

沙田大會堂附近 有小巴 返荃灣 亦有巴士去好多唔同目的地
聽日出唔到 幫推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞