沙田攻略+警犬戰術分析+戰術檢討

1654 回覆
2038 Like 7 Dislike
DLLM 要推返哂d 沙田post 上嚟
顯徑下徑口村有警署

即係隆亨 新翠都唔入得

即係你一到大圍火車站要即走
有冇講巴士改道會改到幾點?
9點前應該人多易散水,如果狗多勿戀戰,畢竟長玩長有,留下力

熱門唔見咗頭先個po好簡單咁畫咗幅圖整合下我講過嘅野

如果你由翠榕橋走(禾輋運動場個邊個條橋)有幾條路可以行 因為去沙田圍個邊我唔熟所以冇畫

紫色係可行路線 綠色係車站 橙色係鄉議局 粉紅色係城門河邊 紅色係危險

A.去第一城
明星海鮮舫對面有巴士站 入屋苑sasa個個位都有 仲有有中銀個商場個邊都有個巴士站

由圖洲角公園個邊可以入去河畔沙角

唔建議去馬鐵D出 雖然愉翠苑有巴士站 但係對面馬路就係報案中心 唔好去

B.去濱景
由明星海鮮舫有條橋去濱景花園 個到有巴士站
但注意 巴士站對落 酒店對面有鄉議局(橙色圈)可能會攞嚟比狗briefing之類

如果去到濱景有狗→C/D

C.沿城門河入馬鞍山
如果真係比狗捉就行去河邊扮跑步個到好多人跑 可以一路跑去馬鞍山 但去到孖橋個到唔建議轉入去 有水警

D.由濱景去工業區再去石門
石門得馬鐵 係冇巴士小巴(得小巴去新城市/火炭) 不過有京瑞廣場 可以入去食野

石門可以行返上去廣源 個到有巴士站可以去返九龍個邊

利申:淨係熟一城個邊有錯請指正

btw終點個到死路 有入冇出 封咗連接火車站個條橋就冇路走 排頭村有得上山但好似係一條直路嚟
加油 心理撐不住
復原一下我下次一定到
突然諗起 去到大圍火車站

唔一定要湧去九龍方向

搭馬鐵去馬鞍山

係馬鞍山轉車走

再絕d

係馬鞍山入西貢 係西貢走
P
堅持玩落去

睇下林鄭政治力量放盡先定我地無心機玩落去先
真心建議唔熟路既手足睇睇沙田啲路線先
至少都要知商場連商場之間啲出口係邊個打邊個
如果唔係走起上黎連去緊邊都唔知就麻煩
好有用 多謝絲打
Apple h&m gap UNIQLO 依啲點入都得啦
推一次夠皮
唔該曬
西貢主要得小巴, 唔建議
與其係咁不如搭火車去暴大/上水搭大欖巴士
毒蛾想拖到暑假完等大家散水
我係驚手足見到手足下站九龍塘唔識轉膊姐

馬鐵 馬鞍山 先轉車又得

向北搭 又得

唔一定要向九龍

記住識轉膊呀手足們
Push
Punish
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞