[香港獨立]水如何解決?

498 回覆
2327 Like 30 Dislike
獨立先可以保障有錢人嘅資產 咪撚亂講
香港大撚把資源
香港係下游地方會受上游污染
如果有間廠意外倒左一大堆Chemical落
咁有無可能整爛間廠
同埋海水化淡出泥的水仲係咪絕對安全?
一來一堆大中華
二來真係以為冇中國唔得
三來太近中國怕咗佢軍事力量
獨立重點都係解放軍
我諗必要時其實都可能買到軍火
始終香港人有錢
但如果係咁,就會全面開戰
到時香港人一定要有好大覺悟
唔好意思!借個位推一推post🙏🏻

我係社工都係香港人
https://lih.kg/1266681

小薯社工希望可以同有需要嘅人傾下,麻煩幫手推一推post🙏🏻唔想再見到有戰友走

雖然再舊少少,但數據仍然存在
呢個亦係點解政府要搞死東北
如果深圳河都計就四面環海
成日都話斷水斷水 廣東省仲驚你唔要喇 ,有邊個地方咁傻仔 唔介意用幾倍價錢買d 臭水
下次撞到3毛/廢老咁樣同佢講
新加坡同紐西蘭買都無東江水咁貴
東江水咁L好賺, 你唔買佢仲L驚啦
你哋呢班港豬都食唔少自己同類啦
有人提到「忽然斷水點解決」,其實依家係流動既海上化淡設施,每加係可以應付臨時既需要,如係陸上的話,其實只要唔駛永久石屎建築,其實可以快好多,點解。中短期要緊急改善香港集水設施,大幅減少滲漏,甚至搵臨時新既集水既地點。

海上化淡設施:
http://www.hilcoind.com/images/Documents/DesalinationPlant/SubseaPlantSpec.pdf
嗰陣資料應該好唔齊 同埋大家未係太關注
最critical係軍隊 武裝
唔好再聽過班五毛三毛失敗主義者講啦,香港事實就係勁,根本係香港人唔爭氣咋!
中環海域成為禁區
https://lihkg.com/thread/1266657
香港其中一個最大嘅問題就係赤化嘅紅底傳媒太多,日吹夜吹,吹到香港人以為真係無咗終國唔得掂,再咁相信落去,到咗無法挽回嘅時候就真係唔掂喇
一定要攞返屬於香港人嘅所有嘢
香港咁撚有錢,其他國家爭住同我地做生意
唔一定要同支那買,又貴又差
問題係幾粒飛彈都收你皮啦
軍人都慳返
同台灣/越南買水呢?
國防如何解決?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞