[香港獨立]水如何解決?

498 回覆
2327 Like 30 Dislike
咁都唔明
香港人唔再醒,啲實力就會慢慢冇,唔通真係去到果刻大家先至做嘢?
如果獨立左港紙就變廢紙啦
買條毛咩
俾人解決
Show Blocked User - 林鄭不能移
大陸驚人撤資多啲啦,窮到閪咁
樓主分析有根據,有道理...
正因為咁,所以港共先要大大力咁洗𨳊哂香港d儲備
吹得佢漲?
就算你個海水化淡成本平多10倍
政府都唔會轉
因為佢要送錢俾支那洗
港澳台聯邦
香港海水化淡運動
唔好講水啦,而家連電都想向大陸買呀,遲啲香港會成日停電
買東江水=送錢

不過預計起到2022
成日話中國會炸香港,呢個本身就已經盲點。香港唔係新疆,中國高官新疆唔會有銀行戶口,唔會買樓,但香港有大把囉。

炸香港中國成個官場冇左一半身家,何必要咁做
佢可能恐你解放軍屠城,但事實就係唔會

香港人敢同心去獨,中國會有得傾添,與其要爛香港,不如畀香港獨立,但維持中國官場在港利益

但香港人家陣咁怕死,當然彩你都傻
元朗本身有好多農場養豬養雞,之前政府收番啲牌咋麻
之前豬瘟,上水屠房有大陸豬先出事
荃灣屠房屠開港豬,根本冇問題,不過唔開,搞到幾日冇豬食
經濟或供應太依賴本身就唔係好事
尤其係d有可能搞9自己 靠唔住嘅國家
唔好做失敗主義者啦

乜都未做,就嗰樣唔好行,呢樣好失敗,人哋會點點點,終國會乜乜乜,成日怕,成日只喺度諗,咁不如唔好做,返屋企發夢瞓覺好過

唔係叫大家一齊冇腦衝,思考係需要,但好多嘢係不可抗力,唔係就咁諗就會解決問題,外人唔係老奉幫你,連自己都唔爭氣你叫人哋點幫點做?唔通坐喺度鳩叫口號就會解決問題?

醒下啦
所以唔係話香港可以點點點做到,係港共特登將香港送返俾大陸。海水化淡講咗好耐,係政府唔想有真港人自治,佢要將香港一忽一忽咁割俾大陸
其實有無議員動議過
所以嘅問題係香港時日無多,個實力只會越嚟越消失,到咗嗰陣時想再返講到已經冇晒辦法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞