[香港獨立]水如何解決?

498 回覆
2327 Like 30 Dislike
咁係本身太依賴中國姐
呢d要自己適應搵新市場
或者再轉型搞其他產業
但專業服務業金融貿易旅遊呢d無行錯嘅
十幾年後呢堆無咁易被取代
乜中轉只係睇貨品轉口既咩?香港物流幾時重要過香港金融同服務業?五十年前?
只要做好教育,香港人絕對有能力做到咁嚴謹既垃圾分類
幾時有話望海就有涼水
一望就望到個海至少搞海水化淡已經有天然優勢
唔似內陸地區搵條河仔都難
港口就預左架啦
以前香港獨大得太誇張姐
呢個係時代變遷 避免唔到
香港之前咪又係靠適應靠變轉到型
一個3面環海既地方同人講無水真係笑死人
如果見海就有淡水,美國航母使Q來香港補给,五百幾人俾 like 個腦真係有問題。
幾時有話望海就有淡水
一望就望到個海至少搞海水化淡已經有天然優勢
唔似內陸地區搵條河仔都難
解決水之前幫手解決水馬先求下大家
【更新】【戰棋game】第7-1關NPC佈陣圖
https://lih.kg/1266693
中國市場就如毒藥一樣
會上癮 戒斷反應好強烈
之後習慣左社會自然會慢慢轉型架啦
如果將方舟變成一個類似集體移民既計劃?
例如同某國買未完全開發/較落後既地 以一定程度自治

同埋其實 比盡 方舟都係得2百萬人口
咁樣所需要既地方真係唔洗好大
佢地最鍾意講
斷水斷糧香港收皮
無cepa香港經濟收皮
無大陸支持香港97頂唔住收皮
食個方面
https://www.thenewslens.com/article/30973

講咗香港唔洗依賴中國
你去同香港啲狗官講...佢咪一個二個ON9借口同你講話唔得(尤其有關大陸政府財路)...但用盡香港人儲備去奶共俾晒大陸人就閉門會議都唔洗就話可以過...
個問題係點解你覺得獨立,轉口貿易會變 0?經濟交流會變 0 ?
連隻遼寧艦都要經香港轉口,你估話斷就斷?
原因我上面係解釋左,你上面搵返
大陸related嘅佔幾多
港紙都變廢紙仲點金融
突然!6月30晚立法會煲底集結!不要去灣仔送頭!
https://lih.kg/1265427
需要既係政府投放多好多資源去搞回收。

從來環保都係高消費玩意,但香港唔單止唔投放資源,仲加大回收限制添,例如四電一腦。

無腦至此,實屬少見。
唔止香港
歐美國家都係啦
無計
世界經濟引擎開始唔夠力大家都開始驚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞