[香港獨立]水如何解決?

498 回覆
2327 Like 30 Dislike
就係充斥太多假象 先俾咗人一個香港冇可能獨立嘅印象
東江水無左我地慘啲
又一證明共狗冇當我地自己人, 唔係應該賣平d架咩
我地有付出不特止仲俾突, 班大陸狗係度屌乜
成件事根本係笑話
東江水供應成個廣東地區其實會緊張 除咗政治目的 喺中國角度出發 唔供應東江水俾我哋其實更好
主權係共產黨啊
人哋都唔想你獨立成國🙄
Pishhhh
其實點講都要起定,大陸果邊又越來越多人,啲水未來根本就唔夠用。香港周圍都係水源唔搞代淡真係晒左,技術可以買新加坡,基本上係可行。
其實立法會有做研究,不過係早幾年的

宜家誠哥以色列間廠個技術出嚟,已經平過19東江水價
又吹奏無中國乜乜論舊係舊少少,但香港食物一直都唔係靠中國
糧食

經濟

https://hk.news.appledaily.com/local/realtime/article/20150121/53354227

除咗集資之外,有睇巴拿馬文件都知有幾多大陸官員轉移資產同避稅,邊個靠邊個真係唔需要爭論
買水只係一個trade佢唔賣我地咪自己搞海水化淡 獨立自治真係好緊要
push
正解,唔批地俾你起已經收皮
學瑞士咁做中立國得唔得?
一有支那入侵就全世界打𨳊支那
加上糧食你有錢怕咩,由細教到大香港係數一數二的貿易港,一個貿易港如果trade唔到食品真係冇野好講,你有錢 軍火都可以經水路運過黎。
根本香港人可以進化,二百萬人行出嚟,係因為有需要,如果有需要就會做,香港人有需要浪費少啲水,一樣可以做到,係睇有冇心,所以根本香港對水嘅需求量係冇咁多
一直都係香港人俾人洗腦,自己睇死自己

事實就係大把人寧願調返轉,為左有早餐食賣晒上面既野

香港人就係有錢
一次捐錢就見到啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞