[香港獨立]水如何解決?

498 回覆
2327 Like 30 Dislike
建軍都唔會好貴,大把國家一年軍事預算都係一百億美金左右,對香港嚟講唔係咩大錢
根本好多嘢都唔需要靠大陸
講經咩。去當兩年兵 睇下咩係打仗先啦
獨條撚立咩
可唔可以加多個pt ,講埋中國其實係全球最大嘅糧食進口國,所以唔好以為背靠祖國就有飽飯食
首先, 清理新移民,
然後,攻擊內陸並佔領廣東一帶
之後再立國。
Pish
都可以!但想儘量由香港人角度出發!!
而家海水化淡廠係10月會開工
仲要係中國建築起
Fxxk
要整長輩圖啦呢個 只係數字都夠啦 班友又無腦既 何況係真實數據
大嶼果d錢
夠起幾多化淡廠

BBC: 因媒體報道,並在社交媒體上被廣為流傳討論而產生的「傳染效應」也可能是原因之一。
https://lih.kg/1266283

[非帶風向] 想回應一下 林 日 曦 引述cctvb記者朋友的文章
https://lih.kg/1265764
糧食呢?供應品?有七成都係由內地提供架
單單係豬肉冇供應幾星期就死哂老母咁叫春
用人工島啲錢整例化淡,到時可能啲水高級到要出口外國
無記錯以色列定邊到玩到係幾毫子/每立方米
但政府present死都用遠古年代幾十蚊/每立方米

(我地淨化屎水講緊差唔多2蚊/立方米, 因應水質越黎越差,個成本逐年上升緊)
想多左,唔少藍屍真正既身份係蛆蟲,只要有得食,食屎都無問題。
而家變好左仲想佢地走?

要殺蛆蟲唯一方法係用殺蟲水,即係如果成功獨立要憑佢地之前既言論去誅殺。
不過咁樣又有違言論自由,結論就係無論點呢堆蛆蟲都依然響度。
自膠...唔小心負皮左...我認同你呀,一條勞動法大陸既港商收曬皮
東江水搵笨
仲有水塘
其實邊個做都係一樣,唔會因為獨立左而垃圾問題消失架嘛。
所以只要一日唔投放多 d 資源落去搞回收,邊個政府都一樣出事。
不過更大問題係如果投放更多資源,大陸就會乘機混水摸魚。
如果標題係由「獨立」變成「自強」,咁應該普遍會較為接受。原本好想share巴打關於水和食物供應嘅posts, 但身邊朋友(都係黃絲)都比較對呢兩個字反彈...
噢!有道理!你copy文字先!之後下次換其他字眼!
有人話大陸唔比日用品香港人就叫生叫死 無人諗過個垃圾政府為左送錢比大陸壟斷左平價市場

[ 備戰 ] 夢境作戰訓話 + 整合Post
https://lihkg.com/thread/1267323/page/1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞