[急求目擊者,請廣傳!] 26歲青年現被控謀殺(發生於616晚)

2493 回覆
4720 Like 31 Dislike
Push
幫推
推!
60幾就年紀大?Excuse! 大把人呢個年紀仲係公司高層
飲咗酒,打尖完全無錯?年中幾多人話自己年紀大就為所欲為?個post 要揾目擊證人,唔係話邊個對與錯。

有無罪係個官同jury決定。
rip
諗起前幾年有單係講茶記兩個阿叔隻秋
喺雙方同意情況下
其中一個被對方一拳打死咗
好多時都係想對方受下教訓
結果有意外就出咗事
明顯郁手嘅人都冇殺意

所以外行人斷鳩估都知charge老謀係戇鳩
頂多誤殺、普通襲擊
難道我平時推人一下就話企圖謀殺咩
唉 祝巴打好運
多謝你可以比較中立去睇呢件事
冇人希望發生
但發生左就係發生左
你估我地唔後悔由佢自己一個返屋企咩
邊個諗到返屋企都會搞成咁?

打尖果d同年紀大冇關但係同跌親個腦既後果就好有關
如果佢唔係走左去
成件事可能唔會變成咁

冇錯我講咩都幫唔到件事
但係我地家屬一樣有情緒
唔該大家設身處地諗下自己屋企人死得不明不白
仲要比你地肆意踐踏係咩感受
希望大家可以尊重返我地
同埋唔好再將件事同遊行同政治立場去消費死者
麻煩晒
推, 呢單野果幾日睇完都好無奈
警察落charge無錯, 交比個官判. 執法司法獨立.
只係真相必須透過證據辯明, 推到有CCTV.片.
push
Push
不過有時都都理解到 後生仔個媽媽既諗法既
如果佢26年黎 唔好話好乖好生性 只係普通人都好
為人父母點可能一時間接受 相信到個仔可能殺左人 比人告謀殺
再加上已家既政治問題 我都相信佢思想好混亂

點都好 真相對雙方都好緊要
RIP
你自己都見唔到 憑咩用咁既態度叫人收聲?
其實飲左酒既年青人都企唔穩,當街訓低
無人會想有死亡發生,
疑兇俾上門搵時,警察只係問有無推佢,點知你係告佢傷人,更點知你告佢謀殺?

個位「救護人員」係唔係因為診錯症唔敢作證?
如果佢當之無愧,作為醫護人員,企出黎講事實,還真相清白,並唔需要偏幫任何一方。

年青人要付上什麼代價 係要睇官 睇證據
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞