[急求目擊者,請廣傳!] 26歲青年現被控謀殺(發生於616晚)

2493 回覆
4720 Like 31 Dislike
老人家打尖 踢你都唔好還手呀
你唔小心掂一掂死左又唔知坐幾耐
宜家咩情況
push
推,黑警死全家
佢阿媽自己講覺得比人屈 比人砌 你自己睇返

我唔再爭論所謂事實係點
大家知既版本都唔同
我知既版本當然係警察既版本
亦都當然有目擊證人
我都希望有更多資料還原到事實
而佢一直搵既在場醫生亦都搵過我
講既亦唔係佢口中既冇事
只係佢不願作證
我亦冇得強迫
我都好希望呢位醫生最後可以挺身而出

我言論既意思係我覺得佢成個解說都好有問題
將一個人推跌後腦倒地暈左(當然佢果陣唔知最後死埋)
佢可以單憑自稱醫生既人講冇事就走左?
而根據呢個其中一位醫生同我講既亦唔係佢口中既冇事
我接受唔到呢個講法係一個負責任既講法
如果佢真係冇心傷人
點解佢唔可以同警察唔同白車講事發經過?
要令到件事最開頭只係發現左個飲左酒既人送院?
根據好多人講 警察同白車亦都係好短時間到場
一個六十幾歲既人跌落地暈左
正常人都唔覺得會好少事掛?

我假設真係打左尖 起左腳
咁樣當然係唔岩
我亦都冇話咁樣冇錯
但係呢個「錯」係咪極端到死左都唔抵可憐既地步?
佢亦都付出左呢個代價
我冇話還手有問題
但係還手還到而家出左人命就有問題啦?
都要付返佢應有既代價?
Push

依家情況點
幫推
我有追呢個post, 我想講個後生幾時有講過被屈?如果佢有心推卸責任就唔會認推左你屋企人啦,而有可能係自衛還手,而家俾人告謀殺,佢阿媽一定擔心,講緊係被屈謀殺,人地無講過話唔關佢事唔負責任,你係死者果邊一定係幫死者架啦,人地老母幫個仔講兩句你又唔得咩?

其實兩邊都有責任,假設你屋企人真係身子弱又醉酒鬧事,你地無人睇住佢,你地都講唔通啦

唔好成日用年紀大呢點去講,如果佢真係打尖騷擾其他人又起腳,同年齡一啲關係都無,而佢俾人推跌,假設真係因為呢一推而致命,我諗無人會估到,亦唔希望發生

而家被告都只係想有個公平審訊姐,你唔洗咁大反應,你都識得講人都去左,你咪等法庭俾個答覆你囉,你係到嘈都幫唔到件事架

ps rip
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞