[急求目擊者,請廣傳!] 26歲青年現被控謀殺(發生於616晚)

2493 回覆
4720 Like 31 Dislike
推!!!最緊要係個兩位醫護人員 一定搵到佢地出黎指證
呢件完全唔合理擺明老屈
死者就算真係畀當個下推撞導致重傷不治
最多咪告誤殺 點會係謀殺
兩個控罪既嚴重性係差好遠
Push
大家對誤殺謀殺嘅定義都分唔清楚
不停係度尻up
又講埋d 好似合理 但事實上係不合理既條件
笑撚死人咩
上面個巴打已經解釋得好清楚
呢啲情況不嬲都係告謀殺先
之後plea bargaining也好,告唔入也好,先會改入誤殺
有人死撚咗,有人被告謀殺。關白色恐怖咩事呀? 就係你le d人咩都掛白色恐怖上口邊影衰哂 。
你又知一定係黑警?
盲反到真相都唔理
你ON9?
家下佢係616遊行 同老人家推撞完兩日後就死左又被人告
如果係咁
人人以後出黎遊行行下 遇到乜野事 被人入你數又要告你
咁仲有人夠膽出黎既 咁同搞白色恐怖有咩分別
真係好對唔住,我今日再問返,原來對方只係估計,唔係事實嚟真係十分對唔住,令你哋有假希望,同令你哋難受希望有人可以幫事主做證,事主會無事。

我知今次錯得好緊要,我會深刻反省今次嘅錯誤,對唔住事主一家同大家。
班友睇完冇分釋過。加上宜加有人死咗佢地唔應該係想查番清楚還當事人同受害人清白咩?
佢地開口埋口白色恐怖出黎柒,冇咩分釋過。只會俾人覺得魯莽衝動。
佢係有使用武力推跌人,而老人家係可能因為跌落地而傷重死亡

同有無參與遊行無關,參與遊行唔代表做乜都唔駛負責任,無人迫佢推跌人架
救人啊!推
冇人出嚟就會又俾人老屈我地係暴徒
有曬證據 解釋埋都唔肯思考
用下個腦啦 唔係上連登圍爐個腦就識轉
push 啊依個真係要
屌啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞